Van'da 2 milyar 20 bin kök hintkeneviri ele geçirildi

Van Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı timleri binlerce dönüm arazi üzerine ekili 2 milyar 20 bin kök dişi hintkeneviri yapılan operasyonla ele geçirildi.

Van'da 2 milyar 20 bin kök hintkeneviri ele geçirildi
 

Tespit edilen hintkenevirlerinin sö ; kü ; mü ; ç ; ok sayıda asker ve kö ; ylü ; tarafından 5 gü ; n sü ; rdü ; . Sö ; kü ; len hintkenevirleri yerinde yakılarak imha edildi . Yetkililer bu kadar hintkenevirinden 48 ton esrarın elde edileceğini sö ; yledi .

Edinilen bilgiye gö ; re aynı operasyon kapsamında jandarma ekipleri , kö ; yde 1 . 5 ton esrar da ele geç ; irdi . Jandarma şimdi hintkeneviri ve kubar esrarın kime ait olduğu yö ; nü ; nde araştırma başlattı .
Alınan ihbar ü ; zerine harekete geç ; en jardarma ekipleri , Başkale ' ye bağlı Hasanbey Kö ; yü ; Yunus Emre Mezrası ' nda tespit edilen hintkeneviri tarlalarına operasyon dü ; zenledi . Binlerce dö ; nü ; m araziye kimler tarafından dikildiği belirlenemeyen hintkenevirleri yü ; zlerce asker ve kö ; ylü ; tarafından 5 gü ; n boyunca sö ; kü ; ldü ; . 2 milyar 20 bin kö ; k olan dişi hintkenevirleri toplandıktan sonra yerinde yakılarak imha edildi .

Son yılların en bü ; yü ; k hintkeneviri operasyonu kapsamında aynı kö ; yde jandarma ekiplerinin yaptığı aramada , ot yığınları altında 1 . 5 ton esrar da ele geç ; irildi . Askeri yetkililer daha ö ; nce bu kadar ç ; ok sayıda hintkeneviri ekiminin yapılmadığını belirterek , yapılan operasyonunun ç ; ok bü ; yü ; k olduğunu sö ; yledi .

Yakalanmaması halinde 48 ton esrar elde edilecek olan hintkenevirleri ile ilgili jandarma geniş ç ; aplı soruşturma başlattı .