Sigarayı bırak; tüm masraflar devletten

Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Murat Tuncer, sigarayı bırakma masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını ve sigara şirketlerine dava açanların destekleneceğini söyledi.

Sigarayı bırak; tüm masraflar devletten
 

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof . Dr . Murat Tuncer , sigara yü ; zü ; nden kansere yakalandığı iç ; in sigara şirketlerine dava aç ; mak isteyenlere bakanlık olarak manevi destek vereceklerini sö ; yledi . Prof . Tuncer , &ldquo ; Vatandaşların hukuki olarak ne yapmaları gerektiğini araştırıp yö ; nlendireceğiz . Bu konuda iki avukat arkadaşımız bize ü ; cretsiz destek verecek&rdquo ; dedi . SGK ' nın da sigarayı bırakma yö ; ntemlerini geri ö ; deme kapsamına almak iç ; in ç ; alışma başlattığını duyuran Prof . Tuncer , &ldquo ; Yani , hasta olmadan sigarayı bırakmak istiyorsanız , doktora gittiğinizdeki masraflar Sosyal Gü ; venlik Kurumu ( SGK ) tarafından karşılanacak&rdquo ; dedi .

Prof . Tuncer , Sağlık Bakanlığı olarak , hasta ve hasta yakınlarını bir araya getiren ' Kansere Karşı El Ele Platformu ' na manevi olarak destek verdiklerini de bildirdi . Dü ; nyada ilk defa bir Sağlık Bakanlığı ' nın resmi olarak hasta veya hasta yakınlarının ö ; rgü ; tlemesini desteklediğini belirten Prof . Tuncer şö ; yle devam etti :

&ldquo ; Sağlık Bakanlığı ' nın iç ; inde kurulan Ulusal Kanser Danışma Kurulu ' nun elinde , pekç ; ok kanserin direkt olarak sigarayla ilişkili olduğuna dair kanıt bulunuyor . İnsanlar , bugü ; ne kadar sigarayı , doğrudan kanser yaptığını bilmeden , derinlemesine bilgilendirilmeden iç ; tiler . Ç ; ü ; nkü ; o tarihlerde sigara şirketleri , sigaranın zararlarını ü ; zerine yazmadılar . Hatta bu firmalar uzun sü ; re , sigaranın bağımlılık yapmayacağı , her hangi bir zararının olmayacağını savundular ki hâ ; lâ ; savunuyorlar .

Bu durumda sigara iç ; ip kanser olan ya da başka hastalıklara yakalanan insanların sigara şirketlerini mahkemeye verme hakkı bulunuyor . Bu yargı sü ; recinin dü ; nyada ö ; nemli ö ; rnekleri var . Sigara şirketleri mağdurlara ç ; ok ciddi paralar ö ; demek durumunda kaldılar . Bu nedenle biz de kanser hastalarımıza platform aracılığıyla , ' Eğer , yanlış bilgilendirilerek , sigara iç ; menize neden olunduğunu dü ; şü ; nü ; yorsanız dava aç ; abilirsiniz . Biz size yardımcı olacağız ' diye duyuru yaptık . Bu konuda ü ; cretsiz ç ; alışacak iki de avukat arkadaşımız var . Yani manevi destekten kastımız , dava aç ; maya hazırlanacak hastalarımızı dinleyerek sorunlarını ç ; ö ; zecek yasal dü ; zenlemeleri ortaya koymak ve hastaları yö ; nlendirmek . &rdquo ;

Prof . Tuncer , sigaranın legal olarak satılmasını ise bir tü ; rlü ; anlayamadığını sö ; zlerine ekledi .