Etimesgut halk ekmek 8. yılında

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından 2002 yılında hizmete açılan Halk Ekmek Fabrikası, 8 yıldır vatandaşa ucuz ve sağlıklı ekmek üretiyor.

Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'ndan yapılan açıklamaya göre, fabrikada, buğday ununun kalitesini belirleyen kriterlerin başında gelen sedimentasyon bakımından en kaliteli unlar kullanılıyor. Bazı halk ekmek fabrikaları, kullandıkları unun kalitesini 19 sedim değerine kadar düşürürken, Halk Ekmek Fabrikası'na 25 sedimin altındaki unun girişine izin verilmiyor. Son teknolojiye sahip fabrikada üretilen ekmekler, kullanılan unun kalitesi ve üretim koşulları bakımından piyasada rakipsiz olarak
biliniyor.

Etimesgut Halk Ekmek, açıldığı günden itibaren ilçe halkından büyük ilgi görürken, binlerce vatandaşı, kışın soğukta yazın sıcak ortasında ekmek sırası bekleme çilesinden kurtardı. Fabrika açılmadan önce, sabah erken saatlerden itibaren saatlerce ekmek sırası beklemek zorunda kalan ilçe halkı, şimdi sıra beklemeden gönül rahatlığıyla ekmeğini tazeliğini kaybetmeden sofralarına götürebiliyor.

Fabrikanın yapıldığı tarihte ilçe nüfusu yaklaşık 170 bin iken Başkan Demirel, ilçenin nüfus artışını öngörerek, fabrikanın uzun yıllar ilçe halkının ekmek ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirdi. Her yönüyle sağlığa uygun bir üretim sahasına sahip fabrikada doğalgaz enerjisi kullanılarak, egzoz gazının kanserojen etkisi tamamen ortadan kaldırıldı.

Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası yetkilileri, Etimesgut halkına 'Ekmeğine Sahip Çık' çağrısı yaparak, "19 sedim değeri ile ekmek üretimi gerçekleştiren diğer halk ekmek fabrikalarının teknolojisi ve un kalitesiyle Etimesgut Halk Ekmek Fabrikası ile rekabet etmesi mümkün değildir. Değerli hemşerilerimiz, tekrar kuyruklarda beklememek, soğuk ya da sıcak hava şartlarında saatlerce uzak mesafeden ekmeklerin gelmesini beklememek için ekmeğinize sahip çıkınız" dedi.