Yayla Evleri Projesi hayata geçiyor

Yayla Evleri Projesi hakkında bir açıklama yapan Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu projenin 2011 yılına kadar hayata geçirileceğini söyledi.

Yayla Evleri Projesi hayata geçiyor
Sütçüler'in alternatif turizmde merkez olabilecek özelliklere sahip olduğunu ifade eden Müftüoğlu, "Yeni bir mahallemizde oluşturacağımız projeyi İller Bankası hibe kredisiyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yayla evlerinin projesi çiziliyor, mimarisi Sütçülerin yerel mimarisi olacak. Eski evlerimizin modeli olacak ve kalabalık ailelere hitap edecek." dedi.

Yapılacak olan evlerin Safranbolu evleri gibi olacağını kaydeden Müftüoğlu, tarihten günümüze gelen yaşantı kültürünü yansıtacağını dile getirdi.

Kalan misafirleri 12 ay ağırlamak istediklerini belirten Müftüoğlu, yöreyi tanıtmak için mimari özellikleri yansıtacaklarını, 100'e yakın ev yapacaklarını kaydetti.

Sütçülerin ticareti ve nüfusunu artırmaya öncelik verdiklerini aktaran Müftüoğlu, "2 bin 500 nüfuslu ilçede 158 engelli yaşıyor. Nüfusun yüzde 60'ını yaşlıların oluşturuyor. Yerleşik nüfus rakamını yükseltebilmek için meslek yüksek okuluna yeni ek bina yapacağız." diye konuştu.