Etimesgut Belediyesi'nden hijyen atağı

Etimesgut Belediyesi camii ve Kur'an kursu gibi vatandaşların toplu yaşadıkları yerleri dezenfekte ettikten sonra şimdi de tüm okullara temizlik malzemesi dağıtıyor.

İlçe genelindeki 72 okulun tümüne set halinde temizlik ve hijyen paketleri hazırlayan Etimesgut Belediyesi, setlerin dağıtımına başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Ünal ve Destek Hizmetleri Müdürü Adnan Sezer, görevli personelle birlikte bütün okulları ziyaret ederek hem temizlik setlerini dağıttı hem de mevsim hastalıklarına karşı daha etkili mücadele edebilmek için okul yöneticileri ile görüş alışverişinde bulundu.
Okul yöneticileri temizlik malzemesi desteğinden çok memnun olduklarını dile getirerek, "Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel, okullarımızı domuz gribine karşı dezenfekte etmekle kalmadı; okullarımıza temizlik ürünü desteği de sağladı. Özellikle dezenfekte çalışmalarından sonra öğrencilerimiz, üzerlerindeki o domuz gribi korku ve psikolojisini attılar" dedi.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de, H1N1 gribine karşı mücadelede, belediye olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiklerini, getirmeye de devam edeceklerini söyledi. Başkan Demirel, "Okullarımız gibi özellikle toplu yaşam alanlarında önemli olanın temizlik ve hijyen kurallarına uymaktır. Gerekli tedbirleri alırsak virüs ve salgın hastalıklarla ancak baş edebiliriz. Biz, belediye olarak gerekli tüm tedbirleri alarak etkili şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız da gereken
duyarlılığı göstererek temizlik ve hijyen kurallarına tavizsiz uymalılar" diye konuştu.
Başkan Demirel, herhangi bir salgın olmasa bile mevsimsel hastalıklara karşı daima hazırlıklı olduklarını, toplum sağlığını tehdit edecek boyutta gelişebilecek her türlü salgın hastalığa karşı gerekli tüm donanıma ve hazırlığa sahip olduklarını söyledi.