'Papandreu'nun ziyareti zamanlı oldu'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Türkiye ziyaretini çok önemli bulduğunu belirtti.

Ziyaretle ilgili düşüncelerini aktaran Davutoğlu, "Bu ziyaret çok zamanlı olmuştur. Çok güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem bu ziyaretin olumlu sonuçları görülecektir" diye konuştu.

Bakan Davutoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Moldova Dışişleri Bakan Yardımcısı Natalia Gherman ile Karadağ Dışişleri Bakanı Milan Roçen'de eşlik etti. Görüşmelerin oldukça iyi geçtiğini söyleyen Davutoğlu, katılımcı 11 ülkenin de dahil olduğu bölgesel aidiyetin gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Balkanlar'da çoğu zaman siyasi gerilimlerin ortaya çıktığının
görüldüğüne değinen Davutoğlu, "Sloganımız, paylaşılan geçmişten ortak geleceğe" dedi. Toplantılarda 4 ana hedefin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Balkanlardaki siyasi istikrarın temini, ekonomik karşılıklı bağımlılığın sağlanması, kültürel çoğulculuğun ve uyumluluğun sağlanıp, geliştirilmesi, bölgesel işbirliği alanı oluşturulması" diye konuştu. Belirlenen hedefler kapsamında Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu da dile getiren Bakan Davutoğlu, konuyla ilgili önümüzdeki bir yıl içersinde bakanlar ve uzmanlar düzeyinde birçok toplantının düzenleneceğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Türkiye ziyaretini de değerlendiren Davutoğlu, ziyareti çok önemli bulduğuna dikkat çekerek, Papandreu'nun Türkiye ziyaretinin 2 güçlü mesaj barındırdığını ifade etti. Davutoğlu, "Birinci mesaj, Türkiye ilişkilerine verdiği önem, ikincisi de Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılarak, bölgeye yönelik işbirliğine önem vereceğinin mesajıdır. Bu ziyaret çok zamanlı olmuştur. Çok güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem bu ziyaretin olumlu sonuçları görülecektir" diye konuştu. Davutoğlu, ziyaret sırasında Papandreu'nun, Yunanistan'ın Türkiye-AB müzakere sürecinde Türkiye'yi destekleyeceğini söylediğini ifade etti.