Ordumuz yıpratılmaya çalışılıyor

TSK, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Ceylan Önkol'un (14) havan mermisi ile öldürüldüğü iddiasına sert cevap vererek, olayın 'TSK'ya karşı bir propaganda malzemesi' olarak kullanıldığını açıklandı.

Ordumuz yıpratılmaya çalışılıyor
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Ceylan Önkol isimli 14 yaşındaki çobanın, Lice'de hayvanlarını otlatırken uzaktan bir mermi ile hayatını kaybetmesi olayıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını ve küçük kızın ölümü üzerinden ordunun yıpratılmaya çalışıldığını açıkladı.

Tuğgeneral Metin Gürak, Lice'de Ceylan Önkol'un ölümünün, Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bir propaganda malzemesi gibi kullanılmaya çalışıldığını, asimetrik kapsamlı ve organize bir psikolojik harekât sürdürüldüğünü söyledi. Gürak ayrıca, olayın havan topu menzilinin dışında olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Ecemiş köyü yakınlarında hayvanlarını otlatan 14 yaşındaki Ceylan Önkol, uzaktan ateşlenen bir silaha hedef olmuş, patlamanın etkisiyle parçalanan kız çocuğu olay yerinde hayatını kaybetmişti.