Liseli gence Ahmet Kaya dayağı

Başbakan'ın açılımı polise ulaşmadı...

Liseli gence Ahmet Kaya dayağı
Başbakan’ın “Ahmet Kaya’ya vefa göstermezsek şarkılar eksik kalır” dediği hafta, sanatçının şarkısını söyleyen bir genci polis dövdü.

Sakarya’da iki gencin Ahmet Kaya tişörtü giydiği gerekçesiyle maruz kaldığı linç olayının bir benzeri, İstanbul Bahçelievler’de yaşandı. Bahçelievler Lisesi öğrencisi Jehat Kaplan (15), önceki gün üç arkadaşı ile birlikte yolda yürürken Ahmet Kaya’nın “Mavinin Türküsü” adlı şarkısını söylediği gerekçesiyle yunus polisleri tarafından durduruldu. Üst araması ve kimlik kontrolünden geçirildiklerini anlatan Kaplan, yaşadığı olayı özetle şöyle anlattı:

“Üç polis memurundan biri bize şarkı söyleyenin kim olduğunu sordu. ‘Ben’ olduğumu söyleyince ‘şarkıyı tekrar söyler misin?’ dedi. Şarkıyı onların yanında yeniden söyledikten sonra polislerden biri ‘bunu kim söylüyor’ diye sordu. Ahmet Kaya deyince yüzüme aniden yumruk attı. Kan gelince de peçete uzatıp ‘İstanbul’un kurtuluş gününde bu şarkı söylenir mi’ dediler. Ardından bizi olay yerine yakın yerde bulunan Sadri Alışık Parkı’na yönlendirip ‘git burnun incinmiş, dinlen biraz’ deyip gittiler.”

Olaydan hemen sonra Bahçelievler Merkez Polis Karakolu’na giderek şikâyetçi olduğunu belirten Jehat Kaplan, “Karakoldan hemen anons edip yunus ekibini çağırdılar. Ardından karakol amiriyle birlikte Bakırköy Devlet Hastanesi’ne gittik. Burnumun kırıldığı tespit edilerek, beş günlük işgöremez raporu verildi” dedi.

Ahmet Kaya’yı küçük yaştan itibaren dinlediğini ve çok sevdiğini belirten Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı Jehat Kaplan, “Ahmet Kaya’ya vefa göstermeyen Türkiye’nin şarkıları eksik kalır” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sayın Başbakanım başıma bu olay geldikten sonra sizin Ahmet Kaya ile ilgili güzel sözler söylediğinizi öğrendim. Siz başka, polisler başka konuşuyor. Sayın Başbakanım, polisleriniz sizi dinlemiyor” diye seslendi.

Anne Didem Kaplan, oğlunun epilepsi hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uyguladığını iddia ederek, şöyle konuştu: “Karakolda üç kişilik yunus ekibinin şefi bana ‘arkadaşımız çoluk çocuk sahibi. İşinden olmasın’ deyince ben de ‘Benimkisi çocuk değil mi ki bu hale getirilmiş’ dedim.”

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan’ın üç amirle karakola gelerek kendileriyle görüştüğünü kaydeden anne Kaplan, “Müdür Bey bizi kapıda karşıladı, aynı şekilde makam aracıyla bizi evimize kadar bıraktı. Olaya kendisi de tepki gösterdi ve takipçisi olacağını söyledi. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Ahmet Kaya’yla ilgili sözlerini hatırlatıp Jehat’a ‘dinledin mi’ diye sordu ve olay nedeniyle özür diledi” dedi.

“Bu kin ve nefret durmayacak mı” diye soran baba Abdülkadir Kaplan, dün olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suçduyurusu dilekçesini sundu.

Mavinin Türküsü
Şu dağdaki gezene bak
Gözlerinin rengine bak
Mavi gözler kan kan olmuş
Şu feleğin işine bak

Şu dağdaki gezene bak
Gözlerinin rengine bak
Seni vuran beni de vursun
Şu feleğin işine bak

Dağlarda talan olur mu
Dosta hiç yalan
Ölürsem duyan olur mu
Şu feleğin işine bak