Hastane kedi yüzünden elektriksiz

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bulunan trafoya giren kedi hastaneyi elektriksiz bıraktı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan ana trafoya giren kedi kısa devreye neden oldu. Kedinin girdiği bölgede büyük hasar oluşurken, jeneratör de devreye girmeyince hastane karanlıkta kaldı.

Hastane yetkililerinin durumu bildirmesi üzerine SEDAŞ arıza ekipleri bölgeye gelerek çalışmaya başlarken, arızanın uzun süreceğinin bildirilmesi üzerine hastane yönetimi yoğun bakımda bulunan durumları ağır olan ve yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşamlarını sürdüren hastaların başka hastanelere gönderilmesine karar verdi. Hastaneye 112 acil servisten çok sayıda ambulans gönderildi. Hastalardan biri Sakarya Yenikent Hastanesi'ne diğer hasta ise Korucuk'ta bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Diğer durumu ağır olan 2 hasta için ambulanslar hazır bekletilirken, hasta yakınlarıyla hastane görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edilerek olayların büyümesi önlendi. Hasta yakınları duruma tepki göstererek, "Hastane hayati önem taşıyan bir yer. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ellerinde fenerlerle hastaneye giriyorlar. Hastamız öldü mü, kaldı mı bilmiyoruz. Kimse bir şey söylemiyor" şeklinde konuştu.

Hastalarının başka hastanelere gönderildiğini öğrenen hasta yakınları gözyaşları içinde hastaneden ayrıldı. Kesintinin bir kedinin trafodan kaynaklandığı ifade edilirken, 30 dakika süren çalışmanın ardından hastaneye yeniden elektrik verildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş arızayla ilgili yaptığı açıklamada, "Teknik bir arıza olduğunu söylüyorlar. Kedi ve fare de olabilir ne olduğunu bilmiyoruz. Trafoda hasar büyük olduğu için jeneratör çalışınca şalter yeniden atıyor. Bu nedenle yoğun bakımda bulunan durumu ağır olan 4 hasta vardı. 2 hastayı gönderdik. 30 dakika kadar kesinti sürdü. Yoğun bakımda yaşam destek ünitesinde şarj cihazları var. Kesinti süresince şarj cihazları makineleri çalıştırdı. Bir sıkıntı olmasın diye önlem aldık.
Ağır hastaları gönderdik. Arıza sırasında cihazlarımız zarar görmedi. Diğer hastalar için bir sıkıntı yok. Olayla ilgili teknik inceleme sürüyor" dedi.