Baykal dövecek gibi konuşuyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Baykal dövecek gibi konuşuyor
Hükümetin demokratik açılım konusunda kararlı olduğunu belirten Arınç, 'Siz hiç başbakanımızın korktuğunu, çekindiğini, saklandığını gördünüz mü? Herkesin önünde 'biz bunu böyle yaptık, böyle de yapacağız' diye açıkça söylüyor. Hatta o Başbakan, sadece Türkiye'nin gıpta ettiği, imrendiği bir insan olmakla kalmadı, Şimon Perez'in yanında, İsrail Cumhurbaşkanı'nın yanında 'Siz ancak adam öldürmesini bilirsiniz. Siz Gazze'de, Filistin'de masum insanlara kurşun yağdırıyorsunuz. Siz haksızlık yapıyorsunuz' diye konuşma cesaretini gösterdi ki tüm dünya mazlumdan yana olan Türkiye'nin bu onurlu sesine hayran kaldı” dedi.

NERDEYSE DÖVECEK


Bülent Arınç sözlerine şöyle devam etti; “Şunun için söylüyorum: Buna karşı CHP'nin, 'Biz varız, yokuz. Eveleme, geveleme' ağızlarından ne çıktığı da belli değil. 'Gelsinler konuşalım, gelmesinler konuşmayalım. Mektup geldi mi, gelmedi mi'. Yani geçmişten bu yana, Türkiye'yi kurduğunu iddia eden, devleti kurduğunu iddia eden partinin, Türkiye'nin bu önemli sorunu karşısında AK Parti'ye adım attırmayacağını söylemesi, vatan hainliğiyle bizi adeta suçlaması, doğrusu yine bir Antalya milletvekilimiz olan Sayın Baykal'ın ağzına hiç yakışmıyor. Bir ana muhalefet partisi lideri, sorumlu olmalı. Türkiye'nin bu en önemli konusu üzerinde 'Ben de böyle düşünüyorum' diyebilmeli. AK Parti'nin yapmak istediklerini eleştirebilir, eksik gördüklerini tamamlayabilir, yeni öneriler getirebilir ama 'söyletmen, vurun' mantığıyla sadece suçlaması, bağıra bağıra avurtlarını şişirte şişirte karşısındaki insanları korkutacak neredeyse. O grup toplantısındaki insanlara acıyorum. O kadar bağırıyor ki neredeyse dövecek gibi. Böyle bir tavrın ne Türkiye'ye faydası var, ne CHP'ye faydası var, ne sürece faydası var.'

ONLARDA DESTEK VERİYOR


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 'Hiçbir şey dinlemem ben' dediğine işaret eden Arınç, “O da suçlamaya devam ediyor ama anketler gösteriyor ki MHP'nin de CHP'nin de tabanının en az yüzde 40'ı demokratik açılım projesine destek veriyor. Başındaki ne derse nesin, o kalbine göre bakıyor, akan kanların durması için bunun yapılması lazım diyor” diye konuştu.

TEMBEL EV KIZLARI GİBİ

Türkiye'de demokratik açılım sorununu çözmeyi başarabilecek bir tek insan bulunduğunu, bu kişinin de Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Arınç, “Keşke Tayyip Erdoğan'dan başka bir başbakan, bugüne kadar gelmiş geçmiş başbakanlar bunu yapabilselerdi. Bugüne kadar 15 başbakan geldi geçti. Hepsi, tembel ev kızları gibi evinin süprüntüsünü halının altına süpürdüler ama bir açtınız baktınız ki birikmiş sorunlar var, içinden çıkılmaz işler var. Hele bir tanesi hala hayatta ve hala bir şeyler söyleme gayreti içinde. Kolay şeyleri kolay söylüyor da zor şeylerde birkaç gün görünmüyor ortalarda” dedi.