Atalay: Kuzey Irak'a gideceğiz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önümüzdeki hafta içerisinde demokratik açılım konusunda görüş alış verişi yapmak için Kuzey Irak' gideceğini açıkladı.

Bakan Atalay, demokratik açılım konusunda yapılan çalışmalarla ilgili geniş bir mutabakata ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Atalay, Diyarbakır'da bir otelde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Atalay, sokaklarda, caddelerde iş yerlerinde vatandaşları ziyaret edeceğini ve herkesle görüşeceğini belirtti. Bu diyalog ortamının sağlanması için de samimi, kararlı ve cesaretli adımlar atılması gerektiğini ifade eden Atalay konuşmasına şöyle devam etti:

''Gelin, herkes bu taşın altına elini koysun. Bu, sadece AK Parti veya bizim hükümetimizin sorunu değil. Bu, ülkemizde yaşayan her vatandaşımızın, her kuruluşun ve her partinin sorunudur. Gelin bunları bitirelim, hepimize sorumluluk düşüyor. Sizlere çok sorumluluk düşüyor. Ülkemizde kardeşçe, huzurla yaşayalım.'' dedi.

Atalay, Güneydoğu'nun yatırım için en uygun ve cazip bir yer olduğunu ifade etti fakat güvenlik sorununun bölgeye olan yatımı engellediğini söyledi.
Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, uluslararası alanda güçlü bir aktör olduğunu ifade eden Atalay, Türkiye'de terörün bitmesi ve terör korkusunun kalmaması için atılacak adımları attıklarını belirtti.