1 milyon memur sokağa çıkıyor

Başbakan Erdoğan'ın IMF ve Dünya Bankası'na “sokağın sesine kulan verin” öğüdü memura yaradı.

1 milyon üyesi bulunan memur sendikaları, hükümetin verdiği yüzde 2,5+2,5 zammı protesto etmek için sokağa çıkıyor...

IMF ve Dünya Bankası yetkililerine, “Nerede yanlış yaptınız düşünün! Sokağın sesine kulak verin” diye seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözleri yüzde 2,5 artı 2,5’lik zammı yetersiz bulan memuru heyecanlandırdı. Zammı protesto etmek için sokağa çıkmaya başlayan 1 milyonu aşkın memuru temsil eden sendika başkanları, Başbakan Erdoğan’a, “Dışarıdaki sese kulak vermişken bizim sesimizi de duyun. Memuru krize ezdirmeyin” çağrısında bulundular.

BİZ DAHA ÇOK SES ÇIKARIYORUZ

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, bugüne kadar memurun sesine kulak verilmediği için eylem kararı aldıklarını söyledi. IMF ile ilgili gerçeklerin en üst seviyeden yansıtılmasından memnun olduklarını ifade eden Gündoğdu, “Başbakan’ı bizim duygularımıza tercüman olduğu için tebrik ediyoruz. Sayın Başbakan hazır dışarıdaki sese kulak vermişken memurun sesine de kulak vermeli. Biz o sesten daha fazla ses çıkarıyoruz. Memura yüzde 4 artı 4 zam verin, 30 artı 30 TL denge tazminatı verin, toplu sözleşmeli grevli sendika hakkımızı verin. Bizi krize ezdirmeyin diyoruz. Bu ses duyulmayacak bir ses değil” dedi.

IMF’DEN KURTULUN

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da, hükümetin IMF politikaları doğrultusunda memura düşük zam verdiğini ifade ederek, “Sayın Başbakan önce kendisini IMF politikalarından kurtarmalı” dedi. Memura yüzde 2,5 zammı reva gören bir anlayışın sokağın sesini başkalarına tavsiye etme hakkı olmadığını savunan Akyıldız, “Biz zam istediğimiz zaman işsiz var, onları görmüyorsunuz diye yaklaşan vatandaşı vatandaşın karşısına oturtanlar şimdi IMF’ye tavsiyelerde bulunuyorlar. Bu trajikomik bir durum! Sesimizi masada duyuramadık, sokaktan sesleneceğiz. İnşallah sokağı duyarlar. Duymazlarsa duymalarını sağlarız” diye konuştu.

SESİMİZİ KISMAYIN


KESK Başkanı Sami Evren ise Başbakan’ı tutarlı bulmadığını belirtirken, sokaktaki memurun sesini kısabilmek için güvenlik güçleriyle en ağır yöntemlerin kullanıldığını söyledi. Evren, “Başbakan da madem o kadar demokrat, sesi doğru algılayalım diyor, o zaman bırakın sesimizi kısmayın, derdimizi anlatalım. Mali disiplin adı altında ücretlilere reel kayıp yaşatılıyor. Kemeri sadece yoksul halk sıkıyor. Bu sese kulak verilmeli” dedi.

ÖNCE VİZİTEYE ÇIAKCAKLAR SONRA İŞ BIRAKACAKLAR

Memur-Sen 376 bin 355, Kamu-Sen 375 bin 990 ve KESK de 224 bin üyesiyle “üretimden gelen gücünü” kullanmak için yarın sokağa çıkıyor. Yüzde 2,5 artı 2,5 zammın yükseltilmesi ile grevli toplu sözleşmeli sendika hakkının verilmesi talebiyle eylemlere başlayan 1 milyona yakın memur oturma, yürüme, viziteye çıkma ve iş bırakma gibi yöntemlerle seslerini duyuracak.