CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı başladı

Bu yıl 10 yaşına basan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda bu yıl bir ilk gerçekleşti ve fuarın açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile beraberindeki geniş bir heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açılış konuşmasında CeBIT Bilişim'in dünyanın en prestijli fuarı olduğunu söyleyerek "Ekonomik krize rağmen büyük şirketlerin katılımı, bu heyecanın var olması, fuarın değerini artırıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bilişim ve teknoloji anlamında büyük bir hızla geliştiğini ve dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı olarak bilişim faaliyetlerini daima destekleyeceğini anlatan Gül, verilen teşvikler ve yasal tedbirler ile Türkiye'nin sadece bilim transfer eden bir ülke olarak kalmayacağını ifade ederek, "Türkiye bilim de üretmektedir. Teknoloji de üretmektedir. Verilen teşvikler ve yasal tedbirlerle dünya ve insanlığa daha fazla bilim ve teknoloji üreterek katkı vereceğiz" dedi.

Bilim, bilişim ve teknolojinin bugün en çok tartışılan konular arasında olduğuna değinen Gül, "Savunma alanından, uçaklardan, Silahlı Kuvvetleri'nin gücünden tutunda okullara kadar her alana girdiği için Türkiye'yi her alanda güçlü kılmaktadır. Bütün bu gelişmeler halkımız tarafından sadece takip edilmiyor, kullanılıyor. Zaman zaman bazı değerli dosyaları, belgeleri Cumhurbaşkanlığı'nın sitesine koyduğumuzda binlerce kişinin baktığı görülüyor. 2-3 milyon insan girip, takip ediyor. Müthiş bir etki. İyi şekilde kullanıldığında iyi şeyler getirecektir" şeklinde konuştu.