Bursa'da büyük yıkım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik'in Manastır Mevkii'nde yıkılma riski artan Bihter Sitesi'nin 5 katlı B bloğunun güvenli bir şekilde yıkıldığını söyledi.

Bursa'da yaşayanların mal ve can güvenliğinin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğuna işaret eden Başkan Altepe, "Gemlik'te yaklaşık 11 yıldır süren bir bekleyişi sonuçlandırdık. 1998 yılında yaşanan kaymanın ardından boşaltılan binanın yıkılma riski 1999 yılındaki Marmara Depremi daha artmıştı. Bir hafta önce bilirkişi raporunu aldık ve Bihter Sitesi'nin 5 katlı B bloğunu afet riski taşıdığı, insanların can ve malını tehlikeye attığı gerekçesiyle yıktık" dedi.

Öte yandan oluşturulan komisyon ile Bursa'nın tamamında yıkılma riski taşıyan binalarda incelemeler yapıldığının altını çizen Başkan Altepe, 450 riskli binanın tespit edildiğini kaydetti.

Bu binaların can ve mal kayıplarına yol açmaması amacıyla güvenli bir şekilde yıkılacağını belirten Altepe, "Büyükşehir Belediyesi kentin tamamından sorumludur. Bunun için her bölgede çalışmalar yapılıyor. Riskli binalar tespit edildi. Afet riski taşıyan, can ve mal güvenliği açısından tahliyesi ve yıkılması gereken 450 adet binanın yıkımı için çalışmalarımızı başlattık" diye konuştu.