Tunceli'de zincirli doğa eylemi yap

Tunceli'de Munzur Vadisi üzerinde yapılan barajlara karşı çıkan çevreciler, Mameki Köprüsü üzerinde zincirli eylem yaptı.

Baraj üzerinde eylem yapan 4 eylemci, barajların doğaya zarar verdiğini savunarak eylem yaptı.

Olay yerine gelen Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şahısların eylemlerini tamamlamalarını istedi. Sık sık 'Munzur özgür akacak, barajlara hayır' sloganları atan grup, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Munzur üzerinde yapılacak barajlar ile doğanın katledildiğini, bu amaçla bireysel eylem yaptıklarını söyleyen eylemciler, eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.

Eylemcilerden Muzaffer Karademir, "Doğa katliamına dur demek için bu eylemi yaptık. Doğamızı katletmelerine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Uzunçayır Barajı 20 kilometrelik bir alanı sular altında bıraktı. Temizleme yapılmadan, hiçbir önlem alınmadan şehir merkezine kadar baraj uzanacak. Bu sorunları durdurmak için eylem gerçekleştirdik." diye konuştu.

Eylemci grup ile görüşen polis ekipleri, eylemin amacına ulaştığını ve yolun trafiğe açılması için eylemlerine son verilmesini istedi. Eylemlerini bir süre daha davam ettireceklerini belirten çevrecilerin eylemi, polisin, zincirleri kesmesiyle son buldu. Gözaltına alınan çevreciler, polis otosuna bindirilerek Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.