'Sınır ötesi operasyon' anlaşması

Iraklı Kürt parlamenter, Türkiye ve İran'ın, Irak'la 'Sınır ötesi operasyon' anlaşması yaptığını iddia etti.

Irak Hükümeti'nin ortağı ‘Kürdistan İttifakı’ üyesi Yusuf Ahmet, Irak Hükümeti'nin Kuzey Irak'taki PKK ve PAJK kamplarına karşı sınır ötesi operasyonlar yapılması konusunda gizli anlaşma yaptıklarını öne sürdü.

GİZLİ ANLAŞMA İMZALANDI

İddia, Kuzey Irak'tan yayın yapan ‘Denge Azad’ adlı Kürt sitesi tarafından ortaya atıldı. Irak Hükümeti'nin ortağı Kürdistan İttifak Bloku üyesi parlamenter Yusuf Ahmed, Irak ile gizli bir anlaşma imzalayan Türkiye ve İran'ın ülkelerine yönelik silahlı eylemler düzenleyen PKK ve PJAK'a karşı Kuzey Irak sınırları içinde operasyon düzenleyebileceklerini söyledi.

Türkiye ve İran'dan Irak sınırları içinde askeri operasyonlar düzenlemesine izin vermeyen anlaşmalara bağlı kalmalarını isteyen Yusuf Ahmed, “Irak ve Kürdistan (Kuzey Irak) bölge hükümetleri de, sınırları içinde sızma yaparak İran ve Türkiye'ye saldırı düzenleyen silahlı gruplara karşı gerekli önemleri almalıdır” dedi.

Yusuf Ahmed, Kuzey Irak'tan silahlı grupların eylem amaçlı sızmalarının, komşu ülkelerle sorun yaşamaya yol açtığına da dikkat çekti.