'Borcunu ödemezse, yine vuracağım'

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi silahla yaralayan Rıza Tunçbilek, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Tunçbilek Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, "Amacının Çelebi'yi öldürmek olmadığını, sadece alacağını istediğini ve Çelebi'nin borcunu ödemesini istediğini, eğer ödemezse tekrar aynı yola başvuracağını söylediği" öğrenildi. Çelebi ile çok eski arkadaş olduklarını ifade eden zanlı Rıza Tunçbilek'in, "Yaşanan olaydan üzgünüm. Başkan borcunu ödemeliydi." dediği bildirildi. Zanlı, "DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile geçmiş yıllarda halı ticareti yaptıklarını, 1995 yılından kalan 175 bin mark alacağını tahsil edemediğini ve olay günü de bu konuyu görüşmek için gittiği makamında, parayı tahsil edemediği için bu yola başvurduğunu" ileri sürdü.
Tunçbilek'in 1980 öncesi Dev-Sol terör örgütü davasında, tutuklu bulunduğu cezaevinde 5 yıl 5 ay kaldıktan sonra af yasasından tahliye olduğu 1995 yılında, 10 kilo eroin ile yakalanarak yeniden bir süre cezaevinde kaldığı ifade edildi. Poliste işlemleri tamamlanan Tunçbilek, Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Rıza Tunçbilek'in kardeşi Cahit Tunçbilek de İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alındı. Kardeş Tunçbilek'in, ifade işleminin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAĞITHANE'DEKİ 5 KATLI OTELDE KALIYORDU

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırı düzenleyen zanlı Rıza Tunçbilek'in kaldığı otel odasında polisin yaptığı incelemelerde Lenin ve Karl Marks'ın kaleme aldığı birçok kitap bulundu. Tunçbilek'in, Kağıthane ilçesindeki otelde kaldığı öğrenildi. Beş katlı otelde yaklaşık 40 oda bulunuyor. Çevre sakinleri otelin tek kişilik odalarında göçmenler ve işçilerin kaldığını ifade etti. Tunçbilek'i tanıyanlar, zanlının psikolojik sorunları olduğu ve yalnız yaşadığı bilgisini verdi.

Florence Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatörü Mücahit Atmanoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin yaklaşık bir hafta hastanede kalacağını ve kırık sebebiyle 3 ay sol bacağının üzerine basamayacağını bildirdi.

Çelebi'nin sağlık durumuyla ilgili hastanede basın açıklaması yapan Atmanoğlu, Çelebi'nin saat 14.45'te kurşunlanma neticesinde yaralandığını ve hastanelerine getirildiğini hatırlatarak, "Buraya gelmesi isabet oldu. Çünkü eskiden bir kalp ameliyatı ve yakın zamanda da iki by-pass geçirdi, arkasından stent takıldı." dedi. Atmanoğlu, "kendisini dünden beri kuşkulandıran ve üzerinde bu kadar titiz davranmalarının nedeninin vurulmadaki arızalar olmadığını" vurgulayarak, şu bilgileri verdi: "Stresle yeni bir kalp krizinin ortaya çıkmasından endişe ettik. Dün yaklaşık 3,5 saat süren bir ameliyat yapıldı. Her iki bacağından birer kurşun çıkarıldı ve iki bacakta da kemikteki kırıklara ameliyatla titanyum konuldu. Açık kurşun yaralanmalarında en mühim hadise enfeksiyondur. Titiz davranmamızın sebebi bu ve kalp krizi riskidir. Bunun için gece yoğun bakımda tuttuk. Bugün herhalde yatağına alacağız."

Atmanoğlu, 'Kaç mermi çıkarıldı?' sorusu üzerine ise "2 tane mermi çekirdeği içeride kalmıştı. Ama 6 giriş çıkış var. 6-7 atış yapılmış. Çıkan mermilerden 2'si de kemikleri kırarak çıkmış. Onlara birer titanyum plak konuldu. Onların kaynaması için, baskı üzerine gelmemesi için, 3 ay basamayacak. Bundan sonraki sağlık durumu her gün iyiye gidecek." dedi.