Başbakan protestoculara ateş püskürdü

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, IMF toplantısında 'dışarıdaki protestolara kulak verin' derken neyi kastettiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaştır. Herkesin emaneti bizim boynumuzdadır. Kimse bu görevlerde ebedi kalıcı değil. Yarın bu koltuklarda olamayacağız. Sultanlar bile bu koltukları terk edip gitti. Yarın mukadder olan ölüm geldiğinde bu dünyadan göçüp gideceğiz. Öyleyse bu kavga niye? Yeri ve zamanı geldiğinde beni de sorgulayın” dedi.

IMF toplantısında dışarıdaki protestolara kulak verin demesinin sebebini açıklayan Erdoğan, “Taksim'de mağazaların bankaların camını çerçevesini indirenleri kastetmedim. Buna ne hakkın var. Bu belki de o esnafın bir haftalık bir aylık kazancının karşılığı. Bu yakışık saldırılara ne hakkın var. Bu şehirde 14 ayrı yerde meydanlar var. Oralara git tepkini koy. Protesto gösterisi yaparken başkası mağdur edilmez. Cam çerçeve indirmenin bir hak olduğunu savunmak olabilir mi?” açıklamasında bulundu.

SİZ HOCALARIMDAN İSTİRHAM EDİYORUM

Başbakan Erdoğan, "Bugün Türkiye artık çok farklı noktada. Eksiğimiz yok demiyorum. Başarıda üç şeyin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bir insan yönetimi, ikincisi bilgi yönetimi, üçüncüsü para yönetimidir. Bunu başarmamız şart. Siz değerli hocalarımızdan bunlara önem vermenizi istirham ediyorum" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ki konuşmasına Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: " Dikkat ederseniz çoğu önemli işadamı önemli yerlerdeki iş yerlerini kiralayarak tutarlar. Biz de bir yer bulduğumuzda neyimiz var neyimiz yok oraya gömeriz. Sonra finansal gelişimimiz yerinde sayar. Kiralama yöntemine başvursak parayla belki daha çok kazanacağız belki ama bunu düşünmeyiz.Şu anda kim talep ederse etsin burs kredi kesinlikle veriyoruz. Geri döndürme yok. Hep beraber sorunlarımızı daha iyi değerlendirerek bunların ortadan kaldırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz."

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...