Bakan Özak kayak merkezlerini gezdi

Kış gelmeden bölgedeki kayak merkezlerini gezerek incelemelerde bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Van Abalı Kayak Tesisleri ve Su Sporları Merkezi'nde incelemelerde bulundu

Devlet Bakanı Özak, Doğu ve Güneydoğu illeri gezisini önümüzdeki haftalarda tamamlayarak 25 il için hazırlayacağı raporu Bakanlar Kurulu'na sunacağını söyledi.

Muş ve Bitlis'te incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Özak, helikopterle Van'a geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından havaalanında karşılanan Bakan Özak, Gevaş ilçesine bağlı Abalı Köyü'ndeki Kayak Merkezi, Edremit ilçesindeki Su Sporları Merkezi ve Merkez Hacıbekir Mahallesi'nde inşaatı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatını gezdi.

Bakan Özak ve Vali Münir Karaloğlu, burada etrafını saran çocuklara çikolata verdi. Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Özak, yapılan spor ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi alarak, burada çalışar sporcuların çalışmasını kısa süre izledi, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Özak, incelemelerinin ardından Van Valiliği'ni ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında brifing aldı. Vali Münir Karaloğlu, Bakan Özak'ın kentte yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek, ziyaret anısına bir baston hediye etti.

Bakan Özak, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Sarıkamış, Erzurum, Muş ve Bitlis'in ardından Van'a geldiğini belirterek, kış turizminin öne çıktığı illerdeki kayak tesislerini gezip, yapılması gerekenleri yerinde görmek istediğini söyledi. 2011 yılında Erzurum'da yapılacak Kış Spor Olimpiyatı için çok ciddi hazırlıkları olduğunu belirten Özak, bu olimpiyatlar için yaklaşık 350 milyon dolar harcama yapılacağını kaydetti. Özak, "Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan tesisler burada yapılıyor. 2011'in Ocak ayı sonunda bu organizasyon başlayacak. Bütün bunlar sadece bu organizasyon için yapılmıyor. Kayak merkezlerimiz az olduğu için insanlarımız yurt dışına gidiyor. Ama Türkiye bir kayak cenneti olabilir. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu kayak açısında önemi Kayak Federasyonu ve Genel Müdürlüğümüz tarafından biliniyor. Bunlara ne yapabiliriz, hangi tesislerimiz iyi çalışıyor, hangisinde sorun var, araç gereç ve eğitici eksikleri yerinde tespit ederek notlarımızı tutuyoruz" dedi.

Abalı Kayak Merkezi tesisleri için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün birkaç kez ihalesi olduğunu ve iptal edildiğini dile getiren Özak, şunları söyledi: "Burada teleferik, telesiyej, konaklama tesisleri yapacağız. Şimdi bu kışı kaçırmamak için çok acil Kayak Federasyonu aracılığıyla teleski alarak buraya koyacağız. Önümüzdeki yıl buraya telesiyej ve konaklama tesislerini yapacağız. Ayrıca snow track getireceğiz. Çok güzel ve enteresan bir yer. Bir tarafta kayak imkânı bir taraftan deniz. Buradaki tesislerimizi yaptığımız zaman kışın burada kayak yapacak olanlar, yazın da Van Gölü'nde su sporları yapacaklar. Sporu ve gençliği dünya standartlarını getirmek için çalışıyoruz. Bu konuda bilgi birikimimiz var. Nerede neyi yapacağımızı biliyoruz."

Yarın Hakkâri ve Ağrı'da incelemelerde bulunacağını anlatan Özak, ikinci gezisini Doğu ve Güneydoğu'nun diğer illerine yaparak, bölgedeki 25 il için hazırlayacağı raporu Bakanlar Kurulu'na sunacağını söyledi.

AK Parti olarak demokratik açılımla demokratik standartları yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Özak; hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası ile birlikte istihdamı artırmak istediklerini vurguladı. Türkiye'ye 21 milyon turistin geldiğini anımsatan Bakan Özak, turizmi çeşitlendirmek gerektiğini anlattı.

Geceyi Van'da geçirecek olan Bakan Özak, yarın helikopterle Hakkari'ye geçerek burada incelemelerde bulunacak.