İstanbul'da IMF protestosu

İstanbul'da gerçekleştirilen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantıları Beyoğlu ve Taksim'de protestolara neden oldu.

İstanbul'da IMF protestosu
Taksim Meydanı'nda toplanarak IMF ve Dünya Bankası'nı protesto eden sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerine polis müdahale etti.

Kongre Vadisi'ne yürümek isteyen 1000 kişilik gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Çevik Kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken, ara sokaklara dağılan göstericiler polise zaman zaman taş attı.

Bu arada İstiklal Caddesi'ne kaçan göstericiler, bazı banka şubeleri ile mağazalara taş ve sopalarla saldırırken,bir banka şubesi ateşe verildi.

Sabah saatlerinde başlayan IMF-Dünya Bankası toplantılarını protesto etmek isteyen KESK, DİSK, EMEP, Anti Kapitalist, Devlis, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkevleri, Alınteri, Öğrenci Kolektifi, Kaldıraç, TMMOB ve Mücadele Birliği gibi sendika ve sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 1000 kişi, pankart ve döviz açarak eylem yaptı. Protestocular sık sık, 'IMF defol bu memleket bizim, Dünya Bankası defol bu memleket bizim' şeklinde slogan attı.
Polis ekipleri de meydan etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Protestocuların eylemi sürüyor.

ŞİŞLİ'DE CADDEYE MOLOTOF

Şişli'de toplanan 10 kişilik IMF karşıtı grup, caddeye molotof kokteyli atarak kaçtı. Bir süre yanan molotofun alevleri esnafın müdahalesi söndürüldü.
Molotoflu saldırı, IMF ve Dünya Bankası toplantılarının yapıldığı Kongre Vadisi'ne çok yakın olan Bozkurt Caddesi ile Ergenekon Caddesi'nin kesiştiği noktada meydana geldi. Saat 10:00 sıralarında slogan atarak gelen 5-6 kişilik grup, ellerindeki molotof kokteylini caddeye attı. Ergenekon Caddesi'ne düşen molotof alev alev yanarken saldırganlar ara sokaklara girerek kaçtı. Molotof kokteylinin alevleri ise esnafın müdahalesi ile söndürüldü.
Olay yerinde inceleme yapan polis, vadi çevresindeki önlemlerini sıklaştırdı.

Polisin biber gazı ve tanzikli su müdahalesiyle Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki göstericiler dağıtıldı.Polis eylemcileri dağıtabilmek için zaman zaman havaya ateş açtı. Gösterilerde 100'e yakın gösterici gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi'nde slogan atarak yeniden toplanan göstericilere polis gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti.
 
IMF karşıtları tarafından gerçekleştirilen eylemde bir gösterici kalp krizi  geçirerek hayatını kaybederken, 1 polis memuru yaralandı.