Gökçek: Tanık mıyız, sanık mıyız belli değil

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği Ankaraspor'un alt lige düşürülmesi kararına itirazı görüştüğü toplantıda, tanık olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i dinledi.

Federasyonun İstinye'deki merkez binasında saat 15.00'te başlayan toplantıya katılan Gökçek, 1,5 saat içeride kaldıktan sonra, federasyondan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçeride anlattıklarını kamuoyuna açıklamanın şık olmayacağını kaydeden Gökçek, "Beklentimiz, Ankaragücü'nün de Ankaraspor'un da yoluna devam etmesi. Bunu gerektiren çok örnek var. Bunun için, öyle bir kararın olmasını temenni ediyorum, ümit ediyorum" dedi.

Tahkim Kurulu'nun makul bir şekilde kendisini dinlediğini aktaran Gökçek, "Kurula teşekkür ediyorum, hiç müdahale etmeden, son derece sabırla beni dinlediler. Sözümü bile kesmediler" diye konuştu.

Gökçek, "Tanık olarak mı buradaydınız?" şeklindeki soruya  "Tanık da... Tanık mıyız, sanık mıyız belli değil, çünkü her şey Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üzerine, onun oğlunun üzerine dönüyor. Öyle olunca, tanık mıyız, sanık mıyız belli değil, ama ben tanık olarak geldim" dedi.

Gidişat konusunda ise Gökçek, "Kâhin değilim ki söyleyeyim, neticeyi bekleyeceğiz. İnşallah sona erer. Yılan hikâyesine dönmesini temenni etmeyiz. Umarız bugün biter" diye görüş belirtti.

Gökçek, beklenmeyen bir karar olursa nasıl hareket edileceği sorusuna ise şu yanıtı verdi; "Netice itibarıyla ben herhangi bir kulübün sahibi veya yöneticisi değilim. Ankaraspor Kulübü bir şirket. Hissedarları var, benim hissem yok. Ankaragücü'nde yönetimde değilim, başkan değilim. İlgili yönetimleri mutlaka verilen kararlar konusunda gerekli girişimde bulunurlar. Ankarasporluların, olumsuz bir karar olduğu takdirde mutlaka CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) gideceklerini, kararlı olduklarını biliyorum."

Gökçek, Ankaragücü Kulübü'nün başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezalarının hatırlatılması üzerine de, "Bugün o konuyla ilgili tek kelime etmedim. Ankaragücü'yle, aşağı yukarı 1994'den bu yana olan aşkımı anlattım, o kadar" diye cevap verdi.