DTP'li başkanın oğlu dağa çıktı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın 17 yaşındaki oğlu, terör örgütü PKK'ya katıldı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nin DTP’li Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın 17 yaşındaki oğlu dört ay önce PKK’ya katıldı. Anne Ziynet Baran “Kardeşim de şu an asker. İkisi karşı karşıya gelince ne olacak? Birbirini mi öldürecek? Oğlumu bana geri getirin” sözleriyle feryat etti.

ORTADAN KAYBOLDU


Annesini arayarak ‘Şarjım bitiyor, merak etme, bir arkadaşıma gidiyorum’ diyerek mesaj atan oğlunun durumu hakkında endişelenen anne Ziynet Baran, “Hiç kimse bunu anlayamaz. Babalar evlatlarını severler ama o benim içimden çıktı” diyerek üzüntüsünü belirtti.

Anne Ziynet Baran sözlerine şöyle devam etti: “Dağa gitmek çözüm değil. Ben kendi oğluma hak vermiyorum. Niye gitti? Dursaydı, okuyup avukat olsaydı da barış için uğraşsaydı, daha iyiydi. Benim kardeşim de şu an asker. İkisi karşı karşıya gelince, ne olacak? Birbirini mi öldürecek? Biri kardeşim, biri oğlum. Hepimiz birlik olsak ve barış için uğraşsak!”

TAHMİN ETMEZDİK

Baran’ın taş atma yüzünden 9 ay cezaevinde yatan, 7 yıl hapis cezası aldığı ve davası şu an Yargıtay’da devam eden arkadaşı G.T., “Siyaset konuşurduk ama böyle bir şey yapacağını hiç tahmin etmezdik” açıklamasında bulundu.

2007’de ‘Çok Dilli Belediyecilik’ kararı aldığı için Danıştay 8. Dairesi tarafından görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 65 oyla tekrar belediye başkanlığına seçildi