Oğlunu ayılardan orakla kurtardı

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi'ne bağlı Beşköy Beldesi Dağardı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt (38), 4 boz ayının saldırısına uğradı. Muhtarı azgın ayıların elinden 70 yaşındaki annesi kurtardı. Ayıları önce köpek gibi havlayarak korkutan yaşlı kadın daha sonra elindeki tırpan ve orakla ayılara saldırdı. Annenin hışmına uğrayan ayılar ormana kaçtılar

SALDIRMAZ DİYE DÜŞÜNDÜM
Beşköy Beldesi Dağardı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt, önceki sabah annesi Emine Kurt ile birlikte çayır biçmek için dağ eteğinde bulunan arazilerine gitti. Burada ot biçmeye başlayan muhtar bir süre sonra bazı sesler duydu. Sesin geldiği yere giden muhtar. karşısında boz ayı gördü. Hayatında ilk kez ayı gördüğünü ve sevindiğini belirten Muhtar Kurt, "Onlara kötü davranmayınca zarar vermeyeceklerini sanırdım. Ayı ile aramızda yaklaşık 20 metre bir mesafe vardı. Bir süre bakıştık. Sonra aniden üzerime doğru gelmeye başladı. Arkasından 3 ayı daha geldiğini fark edince kendimi çalılıkların içine atıp saklanmak istedim" dedi.

Ayıların üçünün yanından gelip geçtiğini, dördüncü ayının geçtikten sonra durduğunu ve etrafına bakınca kendisini fark ettiğini belirten Muhtar Kurt, "Beni görür görmez büyük bir homurtuyla üzerime saldırdı. Hiç tepki göstermedim. Başımı ellerimin arasına alarak çaresizce bekledim. O esnada elimi ısırdı. Vücudumun bazı bölgelerini pençeleriyle yaraladı. Bağırmaya çığlık atmaya başlayınca beni bıraktı. Ama başımdan gitmedi" diye konuştu.

Oğlunun bağrışmalarına koşan anne Emine Kurt'u (70) gören ayılar bu kez kadının olduğu tarafa yöneldi. 4 ayıya karşı ne yapacağını şaşırdığını belirten Anne Emine Kurt, "Köpeklerden korktuklarını bilirdim. Bu nedenle köpek gibi havlamaya başladım. Bunu duyan ayılardan ikisi bayırdan yukarı doğru kaçtılar. Ama diğer ikisi üzerime geldiler. Oğlumu öyle kanlar içinde görünce çıldırdım. Elimdeki orak ve tırpanla onlara saldırdım. Bunların canını yakınca uzaklaşmaya başladılar. Ben de o fırsattan ağaca çıkarak canımı kurtardım. Çok korkunç bir olaydı" ifadelerini kullandı.

Elinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Muhtar Mustafa Kurt Sürmene Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Ayının attığı pence yüzünden elinden hafif şekilde yaralanan anne Emine Kurt da ayakta tedavi gördü.