Kürtler bombardımanın durmasını isteyecek

Irak'ın Kuzey'indeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, 15 Ekim'de Irak'a gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kürt sınır bölgelerine yönelik bombardımanların durdurulmasını talep edeceği belirtiliyor.

Kürtler bombardımanın durmasını isteyecek
Kürt yönetiminin, Bağdat'ta düzenlenecek Irak ve Türkiye Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılacak olan Başbakan Erdoğan'a, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın egemenliğini ihlal ederek sivilleri bombaladığını" ileteceği bildirildi.

Kürt hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Kuzey Irak merkezli yayın yapan Dengeazad sitesinde yer alan açıklamasında "Erdoğan'a Irak hükümeti aracılığıyla Kürt yönetiminin bombardıman saldırılarına ilişkin şikâyetlerini ileteceklerini" söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Kürt Bölgesini ziyaret edip etmeyeceği konusunda resmî bir karar olmadığına dikkat çeken Mustafa, "Kuşkusuz, Erdoğan Irak ziyaretinde Kürt yetkilerle de görüşecek. Kürt yetkiler görüşmede ağırlıklı olarak, Türkiye'nin uzun süreden beridir zaman zaman Kürt sınır bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği bombardımanları gündeme getirecek ve Erdoğan'dan Irak hükümetinin aracılığıyla bombardımanların durdurulmasını talep edecek" dedi. Mustafa, Kürt yönetimi yetkililerinin Erdoğan ile görüşmelerinde Türkiye'de Kürt sorununun çözümü konusunda başlatılan "demokratik açılım" süreci ve Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin de değerlendirileceğini belirtti.

Erdoğan'ın 15 Ekim'de Bağdat'a yapacağı ziyaretin daha çok iki ülke arasında ekonomik ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi için olduğu söyleyen Mustafa, "Irak'ın bir parçası olan Kürt bölgesi de Irak ile Türkiye arasında gelişecek ilişkilerden yararlanacaktır" diye konuştu.