IMF toplantılarına domuz gribi gölgesi

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda IMF ve Dünya Bankası heyetlerini karşılayan Cengiz A. isimli görevlide domuz gribi (H1N1) teşhis edilmesi, zirvede paniğe neden oldu.

IMF toplantılarına domuz gribi gölgesi
6-7 Ekim’de yapılacak olan IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantısına katılmak için Atatürk Havalimanı VIP salonunda İstanbul’a gelenleri karşılamakla görevli, bir turizm şirketinde çalışan Cengiz A. geçtiğimiz Cuma günü fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından şahıs, karantina tedbirleri altında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nin Enfeksiyon Hastalıkları Birimi‘ne, daha sonra da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Gerçekleştirilen kontrollerinin ardından bir süre dinlenmesi için evine gönderilen Cengiz A.’nın dün gece sonuçlanan tetkiklerinde “Domuz Gribi” (H1N1) virüsü taşıdığı belirlendi. Havalimanı yetkilileri de olayı doğrulayarak gerekli önlemlerin alındığını belirttiler. Yurtdışından gelenlerin yüksek ateşini tespit etmek için VİP salonuna termal kameralar tahsis edilmiş bulunuyor. Sağlık Bakanlığı, Basın Müşaviriliği’nden yapılan açıklamada, domuz gribi virüsü doğrulandı ve şöyle denildi: “Atatürk Havalimanı’nda IMF toplantısı için gelen heyetleri karşılamakla görevli bir kişi pandemik H1N1 2009 virüsü tespit edilmiştir. Şahsın genel durumu iyi olup tedavisine başlanmış ve evinde izole edilerek takibe alınmıştır. Temaslılarına ulaşılıp ilaç tedavilerine başlanmıştır.”


Domuz gribine yol açan H1N1 virüsü geçen nisanda Meksika’da patlak verdi ve salgın haline gelerek tüm dünyaya yayılmaya başladı. Virüs şimdiye dek Türkiye de dahil olmak üzere 191 ülkede görüldü ve toplamda 4.432 kişinin hayatına mal oldu.