Gülten Kaya: Başbakan'ın ağzında şık duran bir yaklaşım

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Kurulu'nda, Türkiye mozaiği ile ilgili olarak açıklamış olduğu listede yer alan Ahmet Kaya hakkında, eşi Gülten Kaya katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, “Böyle bir Türkiye mozaiği benim için çok anlamlı. Başbakan’ın ağzından gecikmelide olsa Ahmet Kaya’nın şarkılarına vurgu yapılması da çok anlamlı ve değerli benim için. Şık buluyorum bu yaklaşımı. Türkiye’nin yetiştirdiği beğenelim, beğenmeyelim aydın sanatçı ve düşünce insanlarını anması eşimin yaklaşımı ile söyleyeyim yakışıklı bir davranış” ifadesini kullandı.

Demokratik açılım ile beraber yaşanan gelişmeler hakkında soru sorulması üzerine ise Gülten Kaya, “ Bu kapsamdaki açıklama yani isimlerin zikir edilmesi ile yola çıkıyorum bunu ben bir açılım olarak görmüyorum, açılım kapsamında algılamak istemiyorum, bu zaten olması gereken gecikmeli de olsa bir Başbakan’ın ağzında şık duran bir yaklaşım. Türkiye’nin değerlerine vurgu yapmasıdır. Benim bunu açılım kapsamında algılayabilmemin yolu bu değerlerle ilgili onları geleceğe taşıyacak ve hayatın içinde içselleştirebilecekleri biçimde kalıcılaştırılması ve kurumsallaştırılmaları, hayata yayılmaları bu insanların bilinmeleri, tanınmaları onlar hakkında bilgi edinilmeleri ve bu tür çalışmaların yapılması ancak benim için algılanabilecek bir gelişme olur” dedi.