Mısır'daki okullarda domuz gribi önlemi

Yeni öğretim yılına giren Mısır'da domuz gribinin yayılmasını önlemek için bütün eğitim kurumlarında ders saatleri düşürülürken, 3 domuz gribi vakası görülen fakültelerde eğitime son verilecek.

İlköğretim ve üniversitelerde eğitim 3 Ekim Cumartesi günü başladığı Mısır'da, domuz gribi virüsü olarak bilinen (A) H1N1 virüsünün yayılmasından endişe ediliyor. Hastalığın yayılmasını önlemek için bütün eğitim kurumlarında ders saatleri 45 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.

Öğrenci sayısının yüksek olduğu okullarda ise sabahçı ve öğlenci gruplar oluşturuldu. Mısır Milli Eğitim Bakanı Yüsri El Cemel, Kahire ve İskenderiye'de bugün açılan bazı okulları ziyaret etti. El Cemel, öğrencilerin sağlığının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Üniversiteyi dışarıdan okuyan öğrencilerin dersliklere alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca 3 domuz gribi vakası görülen fakültelerde eğitime derhal son verilecek. Mısır'da ilköğretim ve üniversitelerde toplam 16 milyon öğrenci eğitim görüyor. Bu miktarın iki milyonunu üniversite ve yüksek okul öğrencileri oluşturuyor