Sünnetten sonra öldü

1 aylık bebek hastanede sünnet edildikten sonra öldü.

Murat  ve Hürü Otuk çifti 1 aylık bebeklerini kontrol için beldedeki sağlık ocağına götürdü. Sağlık ocağından Çukurova Devlet Hastanesi’ne sevk edilen bebek hastanede yapılan operasyondan sonra hayatını kaybetti.

Bebeğin ölümünü şüpheli bulan cumhuriyet savcısı, otopsi yapılmasına karar verdi. Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Kaan bebeğin cenazesi, daha sonra yakınları tarafından toprağa verilmek üzere alındı.

Baba Murat Otuk, çocuğunun hiçbir rahatsızlığının olmadığını belirterek, rutin kontrol için önce sağlık ocağına götürdüklerini ifade etti. Murat Otuk, sağlık ocağındaki doktorun sünnet edilmesi yönündeki tavsiyesi üzerine bebeği Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Sağlık ocağındaki doktor, 'Sünnet olursa daha iyi olur' dedi. Sünnet olursa idrar yollarında iltihaplanma ve kireçlenmenin olmayacağı söylendi. Eşim, Kaan'ı Çukurova Devlet Hastanesi'ne getirdi. Orada dün saat 14.15'te  ameliyata girdi. Saat 16.00 gibi ölüm haberi geldi. Sağlık durumunda hiçbir şey yoktu. Sünneti yapan doktor, otopsi yaptırmamızı söyledi. Kendisinin de daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Ne olduğunu bilmiyoruz. Kimsenin günahını almak istemiyoruz."

Baba Otuk, otopsiden çıkacak kararı bekleyeceklerini söyleyerek, "Bu işin takipçisi olacağız" dedi.