Sel suları otobanı kapattı!

Kartal, Sultanbeyli ve Pendik bölgesinde çok sayıda ev,işyeri şiddetli yağış nedeniyle sular altında kaldı.

Sağanak yağış tüm ülkede etkili bir hale gelirken, bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı.

TRABZON PERİŞAN

Trabzon'da il merkezinden geçen Kuzgundere, rögar kapaklarının 6 noktada patlaması sonucu taştı. Eski sahil yolundaki onlarca işyerini su bastı.

devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul il genelinde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağışın, yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı kaydedildi

ŞANLIURFA


Sağanak yağış, Güneydoğu'da da en çok Şanlıurfa'da etkili oldu.Kent merkezinde bazı yollar su altında kaldı, birçok evi su bastı. Birecik, Hilvan ve Siverek ilçelerinde de su baskınları meydana geldi.

Marmara Denizi'nde ise kuvvetli poyraz etkili oluyor. Tekirdağ-Bandırma arasındaki feribot seferleri yapılamıyor. 60'ın üzerinde şilep ve tanker, Şarköy sahillerine demirledi.

Trakya'da karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı bekleniyor. Ardahan'a ilk, Erzurum'a mevsimin ikinci karı yağdı. Kent sakinleri güne araçlarının üzerinde biriken karı temizleyerek başladı.

İSTANBUL'DA ARAÇLARI SEL ALDI

Kartal Cevizli mevkii'ndeki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı.

Meteorolojinin, öğle saatlerinde yoğun yağış beklentisi konusunda uyarıda bulunduğu İstanbul'da, özellikle anadolu yakası şiddetli yağışın etkisi altında. Kartal, Sultanbeyli ve Pendik'te 60 kadar ev ve işyerini su bastı.Kartal Cevizli köprü altındaki su birikintisi nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Buradaki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı.

İstanbul Valisi Muhammer Güler istanbul'da metrakareye 85 kg. yağış düştüğünü bildirdi.

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN UYARI

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, İstanbul il genelinde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağışın, yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı kaydedildi.Vatandaşlardan ve ilgililerden ani sel, su baskını, sel ve yıldırım gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.