Berdel olarak istediler

Diyarbakır'da geçimini boyacılık yaparak sağlayan İzzet G. (39) 17 yaşında bir kızı kaçırarak birlikte yaşamaya başladı.

Berdel olarak istediler
Kaçırılan kızın ailesi kızlarına karşılık İzzet G.' den 50 bin Lira para istedi. Bu parayı alamayan aile bu sefer İzzet G.'nin kızı olan 17 yaşındaki E.G.'yi berdel olarak istedi. Kaçırılmaktan korkan genç kız ise babasına asla berdel olamayacağını, okumak istediğini söyledi.

KARISINDAN PARA İSTEDİLER
Merkez Bağlar ilçesinde oturan İzzet G.'nin altı ay önce kaçırdığı K.Ş.'nin ailesi, evine giderek Meliha G.’den kocasının yerini söylemesini istedi. Aile, eşinin kız kaçırdığını kendilerinden öğrenen Meliha G.'den daha sonra kocasının kaçırdığı K.Ş. karşılığında 50 bin TL para istedi. İzzet G. ise izini kaybettirdi.

Kocasının kaçırdığı K.Ş.'nin ailesince her gün para için sıkıştırılan Meliha G.'den, şimdi de kaçırılan K.Ş. ile aynı yaştaki kızı E.G. berdel olarak istendi. Meliha G., lise ikinci sınıfta okuyan kızının bazı kişilerce takip edildiğini öğrenince okuldan aldı ve güvendiği bir ailenin yanına gönderdi. Küçük kızını da korkudan okula göndermedi.


KAÇIRDIĞI KIZ HAMİLE
En küçüğü beş yaşında olan çocukları ile yalnız kaldığını, yakınlarının kendilerine sahip çıkmadığını belirten Meliha G., “Kocam kızının yaşındaki bir kızı kaçırdı. O çocuğun ailesi, ‘Ya para ya kızın’ diyor. Nerede olduğunu bilmiyorum. Bizi ortada bırakıp gitti. İki kez telefon etti. Kaçırdığı kızın hamile olduğunu, kendisini unutmamızı istedi. Kızımı asla berdel vermeyeceğim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Evlere temizliğe gidiyorum. Kiramı ödeyemiyorum. Evimde demleyecek çayım bile yok. Çaresiz kaldım" diye konuştu.


'OKUMAK İSTİYORUM'
Okumak istediğini ama korkudan okula gidemediğini belirterek “Babama asla berdel olmam” diyen E.G., “O bizi perişan etti. Onu asla affetmeyeceğim. Okuluma dışardan devam edeceğim ve okuyacağım" dedi.