Arınç'ın cuntasız TSK özlemi..

Bülent Arınç, son günlerde gündemde olan 'İrtica Belgesi' hakkında konuştu..Arınç, darbesiz ve cuntasız sadece ülke güvenliğini sağlayan bir TSK olması gerektiğini ifade etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,“Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için artık darbe teşebbüslerinden, cunta heveslilerinden arındırılmış, yurt içi ve dışı güvenimizi sağlayacak bir silahlı kuvvetleri hepimiz hasretle, özlemle bekliyoruz vurgusu yaptı. Muhalefetin tavrının yanlış olduğuna da değinen Arınç, CHP ve MHP'yi eleştirdi.

TSK, DEMOKRASİYE BAĞLI OLMALI

Arınç, “... Askeri bir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başındaki şahsın, sayın komutanın da kurum olarak gereken ciddiyeti, kararlılığı ve silahlı kuvvetlerimizin demokrasiye olan bağlılığını vurgulayacak sözlerine ve davranışlarına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Bir an önce bu husus ortaya çıkmalıdır, bunun sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için artık darbe teşebbüslerinden, cunta heveslilerinden arındırılmış, yurt içi ve dışı güvenimizi sağlayacak bir silahlı kuvvetleri hepimiz hasretle, özlemle bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

GEREKEN ARAŞTIRMA YAPILACAK

Başbakan Erdoğan'ın, belgenin yapıldığı iddia edilen kurumun başındaki şahıs olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile dün konuyu görüştüğünü anımsatan Arınç, görüşmeden sonra yapılan açıklamanın ''ferahlatıcı'' olduğunu söyledi.

Arınç, “Açıklamada, bu konuda gereken incelemenin yapılacağı, yargının gereken araştırma ve soruşturmayı gerçekleştirerek bir sonuca bağlayacağının ifade edildiğini dile getiren Arınç, “Bir an önce bu husus ortaya çıkmalıdır, bunun sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Bundan sonra hiç kimse böyle bir kurumda veya bir başka kurumda bu tür belgeler hazırlamayı, düşünmeyi, bunun üzerinde plan yapmayı aklına bile getirmemelidir. Cumhuriyet'in 86. yıl dönümünde demokrasi ile taçlanmış bir demokratik Cumhuriyet özlemine hepimiz büyük bir ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

DENİZ BAYKAL'A ELEŞTİRİ

Arınç, belge bir şekilde savcılara ulaştıktan sonra siyasetçilerin ve ilgili kurumun, sadece ''neden bu belge şimdi ortaya çıkmıştır'' konusu üzerinde durduğunu ifade ederek, bunun yanlış ve eksik olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Çünkü 'neden şimdi belge ortaya çıktı' diye hepimiz düşünebiliriz. Ama bu belgeyi kim, niçin hazırladı? Belgeye dayanılarak ne yapıldı, bundan ne amaçlanıyor? Türkiye'de darbe ve cunta heveslileri var mı, yok mu? Bunun araştırılması çok daha önemlidir. Maalesef anamuhalefet partisi liderinin yaptığı açıklamaları ibretle, dehşetle ve üzülerek izliyorum. Koskoca ana muhalefet partisinin lideri, çok uzun konuşmakta, ama bu uzun konuşmanın içerisinde sadece 'Neden bu belge 4,5 ay sonra ortaya çıkarıldı?' konusuna cevap aramaktadır. Oysa bizim aradığımız cevap, bundan daha farklıdır. Bu belgeyi kim hazırladı, niçin hazırladı, kimlerin emir ve talimatıyla bunu yerine getirdi, gerçek midir, değil midir?

Bir ana muhalefet partisi liderinin bunun üzerinde durmayıp da topu taca atacak birtakım cümleler sarf etmesini sanıyorum Türkiye'de demokrasiye gönülden bağlı herkes üzülerek izlemektedir. Diğer muhalefet partisi liderinin de düşünceleri bundan farklı değil'' şeklinde konuştu.