Obama, 7 Aralık'ta Erdoğanla görüşecek..

Başbakan Erdoğan 7 Aralık'ta Obama ile Beyaz Saray'da görüşecek..

Obama, 7 Aralık'ta Erdoğanla görüşecek..
Beyaz Saray kaynaklarından yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama'nın Başkaban Erdoğan ile 7 Aralık'ta görüşeceği bildirildi. Görüşmenin Pakistan,Afganistan ve Türkiye -ABD arasındaki stratejik konularını kapsayacağı ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Başkan Barack Obama'nın 7 Aralık'ta Başbakan Erdoğan ile Beyaz Saray'da görüşeceğine işaret ederken, iki ülkenin stratejik ortaklığa ve tarihi dostluğa sahip olduğunu belirtti.

NATO müttefiki Türkiye'nin müşterek zorlukları ele almada önemli bir ortak olduğunu belirten Gibbs, “Başkan Obama, iki ülkeyi ilgilendiren bir dizi stratejik konuda Erdoğan ile görüş alışverişinde bulunmayı dört gözle bekliyor” dedi.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ ŞU ŞEKİLDE OLACAK:

 Afganistan ve Pakistan'a dair ortak stratejinin hayata geçirilmesi, Irak ile ekonomik ve güvenlik işbirliğinin ilerletilmesi, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi hedeflerinde gelişme katedilmesi, Kıbrıs meselesinin çözümünün teşviki, Ermenistan ile ilişkilerin normalizasyonu, Orta Doğu barış çabaları ve insan hakları konuları görüşülecek.