Maskeli Cuma namazı

Adana'da bir cami imamı ve cemaati domuz gribi nedeniyle Cuma namazını maskeyle kıldı.

Maskeli Cuma namazı
Türkiye'de son günlerde 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan "Domuz gribi" virüsü imamları da harekete geçirdi.

Son günlerde yaşanan domuz gribi ölümleri nedeniyle imamlar önlem olarak maskeli namaz kıldı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Tahsilli Mahallesi'ndeki Aksekeli Camii İmamı Ahmet Tokdemir cemaati "Domuz gribi"ne karşı uyardı. Tokdemir, sağlık müdürlüğünden aldığı maskeleri camiye giren cemaate tek tek dağıttı. Camiye gelenler maske takarak camiye girdi. İmam, caminin girişine de "domuz gribi" uyarısına içeren afişler astı.

İmam Ahmet Tokdemir, daha sonra laptop üzerinden sinevizyon eşliğinde cemaate domuz gribinin tehlikelerini ve yapılması gerekenleri anlattı. Tokdemir, domuz gribi riskini en aza indirmek için herkesin yemek yemeden ve yedikten sonra ellerini mutlaka yıkaması gerektiğini, hapşırırken ve öksürürken elini ağzına tutması gerektiğini kaydetti. Tokdemir, domuz gribi virüsünden korunmak için Hz Muhammet'in bin 400 yıl önce yaptığı uyarıların bugün bile ışık olduğunu belirterek, "Namaz kılan bir insan en az 5 kez elini yıkıyor. Temiz olmak imanın bir parçası. Temizlik imandan geliyor. Bugün doktorlar ne diyor? 'Temiz olun domuz gribinden korunursunuz' diyor. Bunu Hz Muhammet'te ve yüce dinimiz bin 400 yıl önce söylemiş" dedi.

Domuz gribinden korunmanın önemli bir yolunun da maske takmak olduğuna dikkat çeken Tokdemir, "Toplu yerlerde bulunan vatandaşlar mutlaka maske takmalı. Özellikle camilerde cemaat maske ile namaz kılmalı. Çünkü birin ayağının bastığı yere biz secde yapıyoruz. Domuz gribinin en çok yayılacağı yerler camilerdir. Bu nedenle 5 ay namazımızı maskeyle kılmalıyız" diye konuştu.

İmam Tokmedir, vatandaşların 5 ay boyunca da öpüşmemesi ve tokalaşmaması konusunda da uyardı.

Tokdemir, vaazın ardından cemaatin domuz gribinden korunması için dua etti.

Cemaat ise imamın Domuz gribi konusunda kendilerini uyarmasının ve bilgi vermesinin çok iyi olduğunu belirterek, "Domuz gribi çok tehlikeli. Bu nedenle tehlike gidinceye kadar maske takarız. Sağlığımız için herşeyi yaparım" dedi.

İmam Tokdemir, daha sonra mskeyle birlikte Cuma Namazını kıldırdı.