Kutlamalardan muhteşem görüntüler

Yurdun her köşesinde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İstanbul'da şölene dönüştü.

Geçtiğimiz yıl terör örgütünün düzenlemiş olduğu hain saldırılar nedeniyle kutlamalar yapılamamıştı. Bu yıl yapılan şölen gösterileri İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin internet sitesinden canlı olarak yayınlandı.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla Dolmabahçe Sarayı'nda resepsiyon verildi. Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'deki resepsiyonda, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler davetlileri karşıladı.

Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında düzenlenen ışık, lazer ve havai fişek gösterisi için Dolmabahçe Sarayı'nın rıhtım bölümüne geçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada, bugün Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yılının coşkuyla kutlandığını söyledi.

16 AYRI NOKTADAN 48 BİN HAVAİ FİŞEK

Konuşmanın ardından, Vali Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, birlikte butona basarak, 16 ayrı noktadan yapılacak 48 bin adet havai fişek atışını başlattı.

Havai fişeklerin renk kattığı gösteride, Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemiyle 800 metre ateş şelalesi oluşturuldu.

29 EKİME ÖZEL BESTE

Gösteriler, Fahir Atakoğlu tarafından özel olarak bestelenen müzik eşliğinde seyredilirken, gösteri koreografisi de bu besteye göre yapıldı. Ortaköy ve Beşiktaş sahiline ses sistemi kuruldu, vatandaşlar hem havai fişek gösterilerini izledi, hem de ses aktivitelerini dinledi.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki davetliler, gösterinin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

CUMHURİYET PASTASINI KESTİLER

Daha sonra Vali Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, dev boyutlu Cumhuriyet pastasını kesti.

3 katlı pastanın içinden bal mumundan yapılmış Atatürk heykeli çıktı.

Resepsiyona, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Ergin Saygun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, sanat, siyaset, iş ve medya dünyasından davetliler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Öte yandan, kutlamalar kapsamında kent genelindeki cadde ve meydanlara 60 bin Türk bayrağı, 2 bin elektrik direğine Cumhuriyet flaması ve 50 üst geçide de duyurular asıldı.

Akşam saatlerinde İstanbul'daki kutlamaların bir diğer adresi Bağdat Caddesi'ydi. Geleneksel Cumhuriyet'e bağlılık yürüyüşü yapıldı.

Onbinlerce kişi, Suadiye'den Göztepe Parkı'na kadar yürüdü. Gruptan, birlik ve beraberlik mesajları yükseldi.


İŞTE O MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER