Berlusconi'den Türkiye'ye yatırım

İtalya Başbakan'ı Berlusconi, yakın dostu Erdoğan'ın Türkiye'ye yatırım yapın iseğini kırmadı ve ilk etapta 100 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

Berlusconi, yatırım çerçevesinde İstanbul Başkonsolosu Massimo Rustico ile görüşüp Türkiye'ye hangi konularda yatırım yapılması gerektiğinin araştırlması için talimat verdi. Bu çerçevede İstanbul'da yoğun trafik nedeniyle park sorurun olduğu ve  5 bin araçlık otopark yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

İSPARK'ın isteklerinin İtalyan firmalara gönderileceği ifade edildi. 2009 yılı sonuna kadar imzalar atılacak. Daha önce de İSPARK'la İtalyan yatırımcıların buluşmasında aracı rolü üstlenen Rustico, yaklaşık 1 yıl önce de İSPARK'ı ziyaret etmiş, şirketin projelerini İtalyan işadamlarına tanıtıp işadamlarını Türkiye'ye davet etmişti.

BERLUSCONİ'NİN DE ŞİRKETİ VAR

Medya, gayrimenkul ve birçok alanda  yatırım yapan Berlusconi ise Başbakan Erdoğan’ın yatırım çağrısına cevap olarak, aralarında kendine ait bir şirketin de bulunduğu 5 İtalyan firmasını görüşmeler için İstanbul'a gönderdi. İtalyan şirketleri ilk etapta Türkiye’ye 1 milyar Euro yatırım yapacak. Bunun 100 milyon Euro’su da otopark yatırımı olacak.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, "Bu şimdilik başlangıç. Otopark yatırımından sonra yeraltı ve enerji konularında da yatırımlar yapılacak" dedi. 2009 yılı sonunda yapımına başlanacak projede yap-işlet-devret modeli uygulanacak.