Askerler adliyeden ayrıldı

İrtica ile Mücadele Eylem Planıyla ilgili ifade veren askerler adliyeden ayrıldı.

Sorgusu tamamlanan askerler adliyeden ayrıldı

Islak imzalı belgenin de yer aldığı ihbar mektubunda adı geçen askerler darbe planıyla ilgili ifade vermek için Beşiktaş Adliyesi'ne geldi.

Savcılık, aralarında Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu ihbar mektubunda adı geçen subay ve astsubaylar için ihtarlı davetiye göndermişti.

ASKERLERİN SORGULARI 3.5 SAAT SÜRDÜ

Saat 12.50 sularında kalabalık bir asker grubu Adliye'ye giriş yaptı... 6 asker ve 1 sivil memur yüzlerini kapatarak Adliye'ye girdi. Askerlerin sorgusu tamamlandı. Yaklaşık 3.5 saat süren ifade alımının ardından 6 asker saat 16.30 sıralarında Adliye'den ayrıldı. 6 asker 1 sivil tanık sıfatı ile ifade verdiler.

ALBAY DURSUN ÇİÇEK İÇİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Ancak subaylar arasında Albay Dursun Çiçek'in olup olmadığı kafaları karıştırdı. Son açıklama Albay Çiçek'in avukatından geldi. Avukat "Müvekkilim Adliye'de değil" dedi.

Adliye'de ifade verenler arasında Albay Şükrü Kısadere, Üsteğmen Sakallı, Üsteğmen Bozkurt, Astteğmen Başçavuş Orhan, Üsteğmen Karacaer, Üsteğmen Şahin ve soyadının Sülük olduğu belirtilen bir sivil memurun olduğu belirtiliyor.

18 SAAT CEZAEVİNDE KALIP SALIVERİLMİŞTİ

Albay Dursun Çiçek; 4 ay önce yine Ergenekon savcıları tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanmış; 18 saat cezaevinde kaldıktan sonra salıverilmişti.

İhtar mektubunda askerlere ifade için verilen süre bugün akşam saatlerinde doluyordu. Bugün ifadeye gelmemeleri durumunda 9 subay hakkında yakalanma kararı çıkartılabilecekti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olduğu ileri sürülen belge ile ihbar mektubunun 12 gün önce posta yoluyla kendilerine ulaştığını açıklamıştı. Adli Tıp Kurumu'nda ise belgenin orijinal olduğu ve ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu yönünde rapor çıktı.