Hakan Şükür ve Meltem Cumbul Bilge Köyü'ne gitti

Galatasaray ve Milli Takımın eski kaptanı Hakan Şükür ile sinema sanatçısı Meltem Cumbul, 44 kişinin katledildiği Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bulunan Bilge köyünü ziyaret etti.

Köydeki toplu mezarı ziyaret eden Şükür ile Cumbul'a, Mardinspor Başkanı Tekin Alkan ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Mezarlıkta bir hayli duygulandıkları gözlenen Hakan Şükür ile Meltem Cumbul'a Bilge köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi olay hakkında bilgi verdi. Okunan dualardan sonra köydeki yeşil alabalık tesislerine geçen Hakan Şükür ile sinema sanatçısı Meltem Cumbul, yetim kalan toplam 62 çocukla birlikte yemek yedi.. Meltem Cumbul ise köylü kadınlarının bulunduğu ağaçlık alana geçerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Meltem Cumbul, katliamda babası, annesi kayınbabası, kaynanası, 2 kardeşini görümcesi ile teyzesini kaybeden Mehdiye Çelebi ile buluşarak, ona teselli vermeye çalıştı.

Sanıklar hakkında idam istediklerini sık sık dile getiren Mehdiye Çelebi, "Adalet istiyoruz ve bu katliamı yapanların asılmasını istiyorum. Biz kadınlar ve çocuklar tek başımıza kaldık. Artık bir başımıza ne yaparız" dedi.

Sanatçı Meltem Cumbul ise, olaydan 6 ay gibi bir zamanın geçmesine rağmen katliamın yaralarının derinliğinden olsa gerek hala tazeliğini koruduğuna vurgu yaparak, "Allah sabır versin. Bir yıl da geçse 10 yıl da geçse bu olay unutulacak bir gibi değil." şeklinde konuştu.

Katliamdan yaralı olarak kurtulan 2.5 yaşındaki Medine Çelebi'yi teselli etmek için kucağına almaya çalışan Meltem Cumbul, tüm ısrarlarına rağmen bunu başaramadı. Cumbul, küçük Medine'nin çekingen tavırları karşısında bu isteğinden vazgeçti.

Milli futbolcu Hakan Şükür ise, beraberinde getirdiği forma ve spor ayakkabıları çocuklara dağıttı. Yarın (Pazar) oynanacak Mardinspor-Adana Demirspor maçı öncesinde 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda bir müsabaka yapılacağını, kendisinin de bu müsabakada yer alacağını anlatan Hakar Şükür, yetim çocukları da maça davet etti.

Çocukları, müsabaka öncesi Meltem Cumbul, Coşkun Sabah, Ali Şan ve Murat Kurşun'un vereceği konsere de davet eden Şükür daha sonra yetim çocuklarla öğle yemeği yedi.

Hakan Şükür'e yetim çocuklar büyük ilgi gösterdi. Katliamda anne ve babalarını kaybeden Zeynep(4), Çiçek(6), Elif(3) ile Kısmet(3) adlı çocukları sevip elleriyle yemek yediren Hakan Şükür, "Bu çocukları götürüp kızlarımla İstanbul'u gezdireceğim.Bunlar bizim çocuklarımız. Onlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Biz Türk insanı olarak acıları paylaşarak görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bilge köyündeki katliamın yaralarının sarılması için bizde destek olacağız ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasına da gerekli hassasiyeti el birliği ile sağlayacağız. Allah geride kalan aile fertlerine yardımcı olsun" diye konuştu.