Adobe ve McAfee'nin size bir hediyesi va

Hassas bilgilerini meraklı gözlerden korumak isteyenler: Adobe ve McAfee'nin size bir hediyesi var.

Adobe ve McAfee birlikte dijital haklar yönetimi (DRM) yeteneğine sahip bir teknoloji geliştirecekler. Bu sistemin amacı bilgilerin şirket ağları dışına sızmasını engellemek olacak.

Adobe, dijital haklar yönetimi konusunda uzman, McAfee ise veri kaybını önleyici teknolojilere sahip. Bu sayede müşterilere farklı dokümanları, farklı şekilde sınıflandırma ve bu kategorilere kullanıcıların erişimini sınırlama yeteneği kazandırılacak. Bu da şirketlere hassas bilgilerini koruma konusunda yardımcı olacak. Özellikle hassas projeler ve fikri haklarla uğraşan şirketler için veri güvenliği çok ama çok önemli bir konu.

Ortak üründeki yeteneklerin kaynağı olarak, Adobe'un LiveCycle Rights Management ES yazılımı ve McAfee'nin Network DLP Discover ürünü gösteriliyor. Bu henüz firmalar tarafından onaylanmış ya da yalanlanmış değil. McAfee ve Adobe bu yeni ürün hakkında detay vermediler. Ancak McAfee'nin gelecek ay Las Vegas'ta gerçekleşecek olan Focus 09 güvenlik konferasında detayları açıklığa kavuşturmayı planlıyorlar.

Bu ortaklığın bir yan sonucu ise McAfee'nin Security Scan'i Adobe Reader ve Flash Player indirilenlere önerilecek olması.