Baydemir'e Türk bayrağı verildi

Diyarbakır'daki 29 Ekim kutlamalarında Osman Baydermir'e Ahmet Büyükburç'un oğlu kucağında taşıdığı Türk bayraklarından ilk olarak Osman Baydemir'e verdi.

Baydemir'e Türk bayrağı verildi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Van, Hakkari ve Bitlis’te  yapıldı.DTP'liler ilk kez komutanlarla,paşalarla tokalaştı.Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de İstiklal Marşı'nı okudu.

Van, Hakkari ve Bitlis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları törenlerle kutlandı. Van ve Hakkari'de tören alanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, törene katılanlar didik didik arandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Diyarbakır'da düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Diyarbakır'daki törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisine Türk Bayrağı veren şehit yakını 9 yaşındaki Muhammed Can Büyükburç'tan bayrağı aldıktan sonra onu öptü. Törene katılan paşalar da protokoldeki Baydemir'le tokalaştı.

Diyarbakır'da sabah saat 09.30'da Diyarbakır Valiliği önünde başlayan törenler saat 11.00'da sona erdi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7.Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2.Taktik Havva Kuvvet Komutanı Korgeneral Akın Öztürk'ün yanı sıra DTP'li Belediye Başkanları ve askeri erkan katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara katılan komutanlar Baydemirle tokalaştıktan sonra protokoldeki yerlerini aldı. Törene ilk kez Osman Baydemir'in yanı sıra Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Sur ilçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'da katıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7.Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın bayrama katılanların bayramını kutladıktan sonra tören başladı. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son dönemde yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin Yurtta Sulh Cihanda Sulh prensibini korumak ve geliştirmek için ne büyük çabalar sarf ettiğini belirterek"72 milyonluk büyük bir ailede Anayasa'nın eşit vatandaşlık haklarıyla donatılmış fertler olarak, cumhuriyetin ve demokrasinin nimetlerinden hep birlikte istifade ediyoruz. Dünya'nın pek çok ülkesinde ve özellikle sınırdaşımız olan ülkelerde insanların gıptayla sahip olmak istediği haklar Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar sürekli geliştirilerek tüm vatandaşlarımıza sunuluyor"dedi.

ŞEHİT YAKININDAN BAYDEMİR'E TÜRK BAYRAĞI


Tören başlamadan yaklaşık 5 dakika önce protokolün yanına gelen Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç'un oğlu 9 yaşındaki Muhammed Can Büyükburç, kucağında taşıdığı Türk bayraklarından ilk olarak Osman Baydemir'e verdi. Türk bayrağı alan Baydemir, Muhammed Can Büyükburç'u öptükten sonra bayrağını katlayıp korumasına verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında kutlanan törenler okulların geçiş töreni ile başladı asker ve polislerin geçişleri ile sona erdi.

İLK KEZ TOKALAŞTILAR


Hakkari Valisi Muammer Türker, Cumhuriyet yaşıtı 3 kişiyle sohbet edip, onlara birer Cumhuriyet altını hediye etti. Törende, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci ve Belediye Başkanı DTP'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun birbirleri ile ilk kez tokalaştı.
Van, Bitlis ve Hakkari'de Cumhuriyet'in 86'ncı Yıldönümü törenle kutlandı. Van'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Günün anlam ve önemine değinen Van Valisi Münir Karaloğlu, gençlere birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Karaloğlu, Kurtuluş Savaşı'nı örnek göstererek, “Dün nasıl birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyarak Kurtuluş Savaşımız'ı kazandıysak bugün de önümüze çıkan badireleri aynı kararlılıkla yine birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi koruyarak aşabiliriz” dedi.