Yeni akademik yıl törenle başladı

Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksek Okulu'nda yeni akademik yıl düzenlenen törenle başladı.

İnebolu Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen akademik yıl açılışına Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Belediye Başkanı Engin Uzuner, İnebolu MYO Müdürü Anol Çokgürses, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Türkiye de 600'ün üzerinde meslek yüksek okulu bulunduğunu belirterek, "Dağın başında var müdürü yok, öğretmen yok. Bir tek akıllı memur göndermişler, okul müdürü de üniversite merkezinde oturuyor 15 günde veya haftada bir evrakları imzalamaya geliyor. O okuldaki akıllı ve yetenekli memur oradaki mühendisleri, muhasebecileri, yüksek tahsilli çeşitli mezunlara ek ders ücreti karşılığında ders yaptırıyor. Böyle MYO'larımız var maalesef. Ne yazık ki
YÖK bunlara ses çıkartmaz bunları düzeltme yolunda bir çaba harcamaz ise gelir buraya bizim dört dörtlük binasıyla, hocasıyla, personeliyle alt yapısıyla hazır olan meslek yüksek okulumuza öğrenci alamazsınız diye sınır koyar" dedi.
Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Gökçebay, "Suskun bir toplum olmayacağız sevgili öğrenciler. Muhakkak konuşan bir toplum olacaksınız. Doğru olduğuna inandığınız fikirlerinizi hiç korkmadan söyleyeceksiniz. Rektörünüz hocanız ve amiriniz pozisyonunda olan bir dahi olsa doğru olduğunu bildiğiniz ve inandığınız doğruyu muhakkak söyleyeceksiniz karsı taraftan tepki alır mıyım? diye korkmayacaksınız" diye konuştu.
Program yapılan protokol konuşmaları ve kokteylin ardından sona erdi.