Vapurlar domuz gribine karşı ilaçlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin domuz gribine karşı toplu taşıma araçlarında gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarına, İDO'ya bağlı deniz araçlarında da başlandı. Tüm vapur ve feribotlar domuz gribine karşı ilaçlandı.

Vapurlar domuz gribine karşı ilaçlandı
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş.'ye bağlı tüm iskele, feribot, araba vapuru, şehir hatları vapurları, deniz taksi, büfeler, gemilerin açık ve kapalı alanlarında domuz gribine karşı dezenfekte çalışması yapıldı. 360 kişilik bir ekip, önce ellerin temas ettiği kapı kolu ve koltuk başlıkları başta olmak üzere diğer yerleri rutin temizlik işleminden geçirdi. Ardından nanoteknolojik özellikli bir ilaçla dezenfekte çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren İDO İdari İşler Şefi Ahmet Özcan, tüm deniz araçlarında sağlıklı bir yolculuk sunmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Biz rutin olarak İstanbulluların elinin değdiği kapı kolları, oturma yerleri ve zemini temizliyoruz. Bu konuda İstanbullu yolculara deniz ulaşımını gönül rahatlığı ile kullanmalarını öneriyoruz. Rutin temizliğimiz her gün yapılıyor. Ancak bunun yanında aylık ilaçlamalarımızı da son dönemdeki domuz gribi sıkıntısı yüzünden haftalık olarak yapmaya başladık" dedi.

Özcan, dezenfekte işleminde kullanılan ilacın koruyucu özelliği olup olmadığını soran basın mensuplarına ise, "Olan mikropları öldürüyor ve mikroplara karşı etkili bir koruma sağlıyor" yanıtını verdi.