Sağlık çalışanları aşılanıyor!

Sağlık Bakanlığı, sağlık personeline aşı uygulamasının 2 Kasım Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, H1N1 aşılarının Türkiye'ye gelen ilk partisinden alınan numunelerin Hıfzıssıhha Laboratuarlarındaki ön ve son kontrollerinin tamamlandığı, bütün sonuçların olumlu çıktığı bildirildi. İlk aşı uygulamalarının sağlık personeli ve hacı adaylarına yapılacağı belirtilen açıklamada, "Uygulamanın sağlık personelimize başlatılması hususunda gerekli bilgilendirme çalışmaları, hazırlıklar ve aşıların bütün sağlık merkezlerimize ulaştırılması çalışmaları hızla sürdürülmektedir. Sağlık personelimizin aşı uygulaması 2 Kasım 2009 Pazartesi günü başlayacaktır" denildi.


Açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlık bürokratları, bilim adamları ve sağlık personelinin aşılanmaları ile ilgili çeşitli görüntü ve fotoğrafların, basın müşavirliği tarafından temin edilerek, bütün medya kuruluşlarına aynı anda servis edileceği kaydedildi.


Milletvekillerine VIP aşı uygulaması veya devletin zirvesine öncelik diye bir hususun kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "İsteyene spreyli aşı uygulanacak bilgisi de tamamen gerçek dışıdır. Türkiye'deki H1N1 aşı uygulaması ve takvimi tamamen Pandemi Bilim Kurulu'nun verdiği kararlara göre planlanmakta ve icra edilmektedir. Bakanlığımız şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da süreçle ilgili bütün gelişmeleri acil, hızlı, açık ve şeffaf bir biçimde medyamızda paylaşmaya devam edecektir. Bakanlığımızca yapılacak açıklamalar dışında spekülatif bilgilere ve haberlere itibar edilmemesini bekliyor, ülkemiz ve insanımız adına çok önemli olan bu sosyal ve toplumsal sürece verdiğiniz olumlu katkılar için bir kere daha teşekkür ediyoruz."