Polis merkezinin örnek çalışması

Mersin'de, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Karacailyas Polis Merkezi'nde engelliler için özel yol yapıldı. Polis merkezine gelen engelliler artık hiçbir zorluk çekmeden rahatlıkla işlerini görebilecek.

Polis merkezinin örnek çalışması
Mersin'deki bir polis merkezi, diğer kamu kurumlarına örnek olabilecek bir çalışmaya imza attı. Merkez Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karacailyas Polis Merkezi'ne gelen engelliler için özel yol yapıldı. Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, "Engellilerin engelsiz bir ortamda hareket etmeleri konusunda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
İlçede bulunan polis merkezlerinin yenilenmesi konusunda bir çalışma yaparken Karacailyas Polis Merkezi amirinin bir eksiklik tespit ettiğini anlatan Güner, "Türkiye'de bulunan 8 milyon engelli vatandaşın herhangi bir müracaatı durumunda polis merkezimize gelirken çok büyük sıkıntı yaşadığını gördük. Bunların rahat etmesi amacıyla Karacailyas'ta başlamak üzere bir çalışma başlattık. İlki burada oldu. Artık engellilerin engelsiz bir ortamda hareket etmeleri sağlanmış oldu. Bu tür güzel faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.
Karacailyas Mahallesi'nin, yürüme engelli muhtarı Yakup Kırvarlı da, Mersin genelinde 8 bin 700 engelli vatandaş olduğunu belirterek, mahallelerindeki polis merkezinde yapılan bu çalışmayı oldukça anlamlı bulduğunu söyledi. Bir çok kurumda böyle bir çalışma olmadığına dikkat çeken Kırvarlı, "Umarım diğer kamu kurumları da bizleri düşünür de böyle bir çalışma yapar" dedi.