Öcalan'ın ablası ve avukatları İmralı'da

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan ve 3 avukatı görüşme yapmak için İmralı'ya giderken, adaya geçişin sağlandığı Gemlik'te de 300 kişilik şehit yakını yaşanan gelişmeleri protesto etti.

Öcalan'ın ablası ve avukatları İmralı'da
Şehit çocuklarının fotoğraflarını taşıyıp vücutlarını Türk Bayraklarıyla saran şehit anneleri, açılıma tepki gösterdiler. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura aldırış etmeden İstiklal Marşı'nı söyleyen şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadılar.

Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan, avukatları Meral Atasoy, Asya Ülker ve İbrahim Bilmez, görüşme yapmak için Gemlik'e geldiler. Sabah erken saatlerde İmralı'ya geçişin sağlandığı Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na gelen avukatlar yapılan üst aramasının ardından yağmur altında adaya hareket ettiler. Jandarmanın yanısıra, eylem yapılacağı ihbarı üzerine de çevik kuvvet ekibi geniş güvenlik tedbir ialdı. Polis ekipleri, araçları jandarmanın önüne yaklaştırmadı. Üzerinde büyük Türk Bayrağı bulunan bir aracın jandarma önünde bekleme yapmasına izin verilmedi. Jandarma ve çevresi de Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bayraklarla süslendi.

Öte yandan, 300 kişilik şehit ailesi, yakını ve vatandaş da Gemlik'te protesto yürüyüşü yaptı. Sahile kadar ellerinde Türk Bayrakları, şehit çocuklarının fotoğraflarıyla yağmura aldırmadan yürüyüş yapan grup, "Apo'nun itleri durduramaz bizleri" sloganları attı. Tekbir getirip yürüyüşüne devam eden grupta bulunan şehit Mehmet Güngör'ün annesi Ayşe Güngör, gözyaşlarını tutamadı.

Türk Bayraklarını vücuduna saran şehit anneleri ve yakınları, "İmralı'daki havlıyor, meclistekiler dinliyor", "Sızlatma şehidimin kemiklerini", "Bebek katilinin kılavuzu mecliste", "Dağa çıkanı hayatta, dağa çıkaranı vatanda, dağdan indireni koltukta" pankartları açtılar.

Şehit aileleri adına açıklama yapan Adem Kaya, Silivri Cezaevi'ndeki Ergenekon sanıklarını savunarak, "Gidişat çok tehlikeli hal almıştır. Herkesin anayasa önünde eşit sayıldığı ülkemizde farklı kültür ve kimlik arayışına girerek Türkiye ve Türk isminden rahatsız olanlar, açılım adı altında binlerce yıllık bu beraberliği bozma ve bölmeye çanak tutmaktadır. Her zaman birilerinin maşısı olmaktan kurtulamayan, insanlığını yitirmiş, maneviyatı reddeden bu satılmış insanların örgütü PKK'nın 25 yıldır ettiği ihaneti meşrulaştırmak adına her türlü zemin yasal olarak hazırlanmıştır" dedi.

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmurma aldırış etmeyen şehit aileleri, bir caminin önünde yapılan basın açıklaması ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldılar.