Horasan'da teknolojik dönem

Horasan Belediyesi'nce önemli gelir kaynağı olan su tahsilatına teknolojik yenilik getirerek abonelerin su sayaçlarını el terminalleri ile okuma dönemi başlatıldı.

Su sayaçlarının eskiden görevli memurlar tarafından ev ve işyerlerinde okunduktan sonra bilgilerin belediyede bilgisayara işlendiğini belirten Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, ”Teknolojik gelişmelere ayak uyduran belediyemiz şimdi bu işi tek seferde çözüme kavuşturan el terminallerini kullanma dönemi başlattı. Yeni sistem ile görevli memurumuz su abonesine gidiyor, sayacı okuyor, bilgileri elindeki cihaza işleyip faturasını aboneye teslim ediyor. Uygulamasına yeni başladığımız bu teknolojik sistem sayesinde belediyemiz önemli bir zaman tasarrufu sağlamış olacak. Bunun yanında hatalar sıfıra inecek ve tahsilat da hızlanacak. Ayrıca ilçe merkezindeki kaçak su kullanımının da önüne geçilmiş olacaktır” dedi.
Abonelerinde mağdur olmamaları için biriken su borçlarını bir an evvel belediyeye gelerek ödemeleri çağrısında bulunan Başkan Bastem, “Kaçak su kullanımı hırsızlık suçu teşkil ettiğinden 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 141. maddesine göre kaçak su kullanımının 1 ile 3 yıla kadar hapis cezası gerektirdiğinden cezai işlemler başlatılacak. Ayrıca belediye tarafında su sayaçlarına vurulan mühürleri kıran vatandaşlarına 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 203. maddesini uygulayarak 6 ay ile 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak” diye konuştu.
Bu yıl belediye tarafından 150 bin TL harcayarak ilçe merkezinde içme suyu şebekelerinin ana borularının yenilenerek su kesintilerine de son verildiğini belirten Başkan Bastem daha kaliteli bir hizmetin verilebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı davranarak biriken su borçlarını zamanında ödemeleri gerektiğini belirtti.
Başkan Bastem, Horasan ilçe merkezine daha kaliteli içme suyu getirmek için belediye olarak gerekli çalışmalar ve araştırmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.