GKV'de Cumhuriyet kutlandı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında düzenlenen muhteşem bir törenle Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

GKV Özel Okullarında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcıları Metin Tezel, Fevzi Gürsel, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik, GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve çok sayıda davetli katıldı.
Cumhuriyetin Türk ulusu için büyük önem taşıdığına dikkat çeken GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, “Cumhuriyet bir yönetim biçimi değil, yaşam biçimidir. Mustafa Kemal Atatürk kurduğu sonsuz Cumhuriyette Anadolu ve Asya yaşayışına bambaşka bir bakış açısı ve yaşam tarzı getirmiştir. Cumhuriyet sadece ülkemizi değil, tüm bölgedeki komşularımızı da etkilemiştir. Anadolu'dan doğan aydınlanma güneşi buradan dünyaya yayılmıştır. Sonsuz Cumhuriyetimizi korumak bizlere ve yetiştirdiğimiz gençlere birinci görevdir” dedi.
Cumhuriyet haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “İstiklal Marşı Okuma Yarışması ve Atatürk ve Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında dereye giren öğrenciler ödüllendirildi. En iyi İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinciliği Erşan Günenç, ikinciliği İbrahim Halil Baloğlu, üçüncülüğü Büşra Sakınç kazandı. Kompozisyon yarışması birinciliğini Mehmet Ali Yıldırım, ikinciliği Bihter Arpacıoğlu, üçüncülüğü ise Onur Mavi elde etti. Ödül töreninin ardından GKV'li öğrenciler Cumhuriyet yolculuğu temalı canlı tablo oyunu sahnelendi. Herkesi büyüleyen oyun sahnelenirken izleyenler duygulu anlar yaşadı. GKV'li miniklerin moda gösterileri büyük ilgi görünken Cumhuriyetten günümüze modern giysiler konulu defilesinde nostaljik bir yolculuk yaşandı. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başlatılan kılık kıyafet inkılabı ve sonrasıyla ilgili gelişmelerin yaşandığı giyim dünyası minik öğrenciler tarafından sergilendi. Usta mankenlere taş çıkarırcasına yapılan gösteriler izleyenleri büyüledi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde GKV Özel Okulları korosu Cumhuriyet konulu marşlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Törenin en önemli bölümünü oluşturan halkoyunları gösterilerinde Almanya ve AB ülkelerinde yaptıkları gösterilerle Gaziantep'i dünya gündemine taşıyan GKV Halkoyunları ekibi gösteriler yaparak törene farklı bir renk kazandırdı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında açılan Cumhuriyet ve Atatürk konulu fotoğraf sergisinde 120 siyah beyaz fotoğraf yer aldı.