Beylikdüzü'nde korsan cd operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, korsan CD ile mücadele kapsamında Beylikdüzü'nde 12 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon düzenledi. 100 bine yakın CD'nin ele geçirildiği operasyonda, korsan CD satanların çalışma yöntemleri de ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerinin geceleri operasyon yapma iznini zor aldıklarını fark eden korsan CD satıcılarının, CD'leri geceleyin satışa çıkardıkları, gündüzleri ise iş yerlerinde korsan CD bulundurmadıkları anlaşıldı. Korsan CD imal eden bir evin basıldığı operasyonda bir de silah ele geçirildi. Korsana karşı mücadelesini yürüten İstanbul emniyeti geçen hafta yaptığı operasyonda 100 milyon TL değerinde korsan kitap ele geçirmişti.

Bir ihbarı değerlendiren Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Beylikdüzü'nde korsan CD satan 12 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sırasında korsan CD satıcılarının yakalanmamak için uyguladıkları yöntem de ortaya çıktı. Orjinal CD ve DVD satıcısı görünümündeki dükkanlarda gündüzleri korsan ürün bulunmadığı, depolarda tutulan korsan CD'lerin geceleri satışa çıkarıldığı öğrenildi. Polislerin geceleri ikamet adreslerine operasyon yapma iznini zor aldığını öğrenen korsancıların, bunu fırsat bilerek, korsan CD'leri gece sattıkları ifade edildi.

KORSAN CD ÜRETEN EVE BASKIN YAPILDI

Yapılan baskınlarda 100 bine yakın korsan CD ve DVD ele geçirildi. Son çıkan yerli ve yabancı filmlerin yanı sıra çizgi filmler ile bilgisayar oyunlarının da bulunduğu CD ve DVD'ler çuvallara konularak, imha edilmek üzere emniyetin depolarına gönderildi. Korsan ürün satan iş yerlerinin sahipleri ise cezai işlem uygulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Alınan ifadeler doğrultusunda ise polis ekipleri, korsan CD ve DVD üreten Bülent A.'ya ait Bizimkent A-13 Blok Daire: 6'ya operasyon düzenledi. Zili çalan ekipler, cevap alamayınca, eve girmek için çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla eve giren ekipler çok sayıda korsan CD ve DVD ile CD kartoneti ele geçirdi. Evde hızlı bir şekilde korsan CD üretmek için ise çok sayıda bilgisayar kasası içinde çoklu CD yazıcısı bulundu. Evde bir de silah ele geçirildi. Dairede ise hiç kimse bulunamadı.

GEÇEN HAFTA 100 MİLYON TL DEĞERİNDE KORSAN KİTAP ELE GEÇİRİLMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün geçen hafta İstanbul genelinde yapmış olduğu korsan kitap operasyonunda 1,5 milyon korsan kitap ele geçirilmiş, kitapların piyasa değerinin 100 milyon TL'yi bulduğu ifade edilmişti.