Bayburt milletvekilleri güçlerini birleştirdi

Bayburt Milletvekilleri Doç. Dr. Ülkü Güney ve Fetani Battal, Bayburt'un sorunlarının çözüme kavuşturulması için el birliği içerisinde gereken çabayı gösterdiklerini söyledi.

Bayburt milletvekilleri güçlerini birleştirdi
Belediye Başkanı Ali Polat ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman ile bir araya gelen milletvekilleri acil olarak çözülmesi gereken sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulundu.
HASTANE 1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, yaptığı açıklamada Bayburt üniversitesinin cazibe merkezi olması ve öğrencilerin Bayburt’u tercih etmelerinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirterek, “Bizler misafirperver olan ve yabancıları en iyi bir şekilde ağırlamış olan bir vilayetiz. Buraya okumaya gelen öğrenciler bizim evlatlarımızdır. Bu şehir şimdiye kadar olduğu gibi her zaman onlara kucağını açar. Ev kiralarının artışı sunidir ve çok kısa vadelidir. Yinede bizler hemşerilerimize ev kiraları konusunda ikazda bulunacağız.Yetkililer öğrenci yurdu konusunda gereken tedbirleri alacaklarını ümit ediyorum. Sağlık bakanımızla bugün konuşma imkanı buldum ve Bayburt’la ilgili detaylı konulara değindik, Bayburt devlet hastanesinin yapılacak olan yeni bölümünün projesi tamamlanmış ve kasım ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Bunu Milletvekilleri olarak sizlere müjdeliyoruz. Bir yıl içerisinde tamamlanacak olan hastanemiz Avrupa standartlarında olacaktır. Gündemimizde Kopdağı tüneli var. Büyük bir ihtimalle kopdağı realize edilecek duble yol yapılmadan bu konunun çözüme kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Demir yolu konusunu bazı çevreler spekule ettiler . İnşallah zamanı gelince oda yapılır. Bizler bundan taraf olmayıp ta neden yana olabiliriz ki.” diye konuştu.
MECLİSTE BAYBURT YASASI OLARAK
TASNİF EDİLEN BU YASANIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Milletvekili Fetani Battal ise yaptığı konuşmada “Öğrenciler için istenen yüksek miktardaki ev kiraları için somut bir bilgim yok. Yurt konusunda başta sayın Valimiz ve Rektörümüz olmak üzere yaz aylarında tedbirler alınmaya başlandı. Fakat kontenjan artışının ne kadar olacağı tahmin edilemiyordu, belikli Bayburt üniversitemiz cazibe merkezi haline geldi. Doğal olarak bu durumlar yaşanabilir, bir iki hafta içerisinde Valimizin Rektörümüzün ve kredi yurtlar kurumu genel müdürlüğü çerçevesinde maksimum bir şekilde çözülür. Buna bağlı bir şekilde de ev kiralarının makul bir seviyeye kavuşacağını düşünüyorum. Milletvekilliği konusunda bilindiği gibi en son seçim maddesi 1983 yılında değişmişti. Yaşadığımız problem herhangi bir yasal değişiklik sonrası karşımıza çıkan problem değildi. TUİK tarafından yapılan sayımla alakalı bir durumdu. Bir çok İlin Milletvekili sayısı düştü. Bu yasal değişikli iki Milletvekilini kapsayan İller için geçerliydi. Mecliste Bayburt Yasası olarak tasnif edilen bu yasanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
YURT KONUSU KISA VADEDE ÇÖZÜLECEK
Belediye Başkanı Ali Polat ise, “Milletvekillerimizin ifade ettiği gibi Öğrencilerimizin yurt konusu kısa vadede çözülecektir. Bayburt misafirperver insanların yaşadığı bir yerdir burada hiç kimse aç ve açıkta kalmaz. Yurt olarak veya ev olarak bu sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulur. Ben Ankara’dan yeni geldim. Rektörümüz Kredi Yurtlar Genel Müdürüyle görüştü, Benden şunu talep ettiler, Bayburt’ta öğrencilerin kalabileceği boş bir bina bulun bizler o binanın içerisinin donanımını yaparak yurt haline dönüştüre biliriz dediler. Bizlerinde tespit ettiği şuan en az on adet bina var. Hangi Binayı uygun görürseler bizler bina sahipleriyle görüştükten sonra yurt olarak onlara teslim edebiliriz. Özellikle Bayburt Üniversitesini kazanan öğrenci velilerinin gözleri arkada kalmasın, öğrenciler ilgililere gittikleri zaman gereken yapılacaktır. Hiçbir yer bulamasak dahi kendi evlerimize götürür barındırırız” DEDİ.
SSK BİNASINI YURDA DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ
Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman ise yaptığı açıklamada “Bizler esnaf odaları olarak öğrencilerimizin ev sorununu çözebilmek adına mahallelerini iyi tanıyan mahalle muhtarlarımızla en kısa süre içerisinde toplantı yaparak kiralar konusunda çözüm üretmeye çalışacağız. Ayrıca bu konuyla ilgi Esnaf odamıza ait binamızı yönetim olarak yurt yapma düşüncesindeyiz, ancak binamızda bulunan SSK’nın yer bularak çıkması gerekiyor bu konuda vekillerimizden destek bekliyoruz.” dedi.