AK Partinin domuz gribiyle mücadelesi

AK Parti Genel Merkezi, il başkanlıklarına yazı göndererek, yerel yönetimlerin domuz gribi mücadelesine her türlü kolaylığı ve desteği vermesi istendi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi imzasıyla tüm il başkanlıklarına domuz gribiyle mücadele konusunda uyarı yazısı geçildi. 'Acil' koduyla gönderilen yazının AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na ulaşmasının ardından, İl Başkanı Adem Güney, vakit kaybetmeden ilçe başkanlıklarına, büyükşehir, ilçe belediyeleri ve özel idare müdürlüklerine yazıyı faksladı.
Yazıda; son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle ve değişen şartlarla birlikte yerel yönetimlerin sağlık alanındaki sorumluluklarının artığı belirtilerek, domuz gribi salgınıyla AK Parti hükümetinin ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşların mücadelelerinin aralıksız devam ettiği kaydedildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının salgına karşı yaptığı mücadeleye yerel yönetimlerin de her türlü lojistik, idari, personel ve diğer yönlerden katkı vermesinin gerektiğine dikkat çekilerek, "Tüm yerel yönetimlerin
salgının en az seviyede tutularak ortadan kaldırılmasında belediye ve il özel idaresi imkanlarının en seri şekilde kullanılması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışması halkımızın sağlığı açısından önemlidir. Yerel yönetimlerin her zaman gösterdiği duyarlılığı, bu dönemde daha fazla artırmasında yarar vardır. Özellikle ilk ve orta öğretim okullarında yaşanan salgın vakaları, hem psikolojik hem de ekonomik açıdan kayıplara neden olabilmektedir. Sağlık ve Milli Eğitim
bakanlıklarının yaptıkları çalışmalara yerel yönetimler ilaçlama, ortamların hijyenik hale getirilmesi gibi her türlü destek ivedi olarak sağlamalı ve çalışmaları yakından takip etmelidir" denildi.