Adıyaman'da Cumhuriyet alayı

Adıyaman Üniversitesi tarafından Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayına katılan binlerce kişi, ellerinde meşale ve bayraklarla yürüdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü kutlamaları, Adıyaman'da meşale ve fenerlerle yapılan yürüyüşle coşkuyla başladı. Gölbaşı Caddesi Mimar Sinan Parkı önünden start alan fener alayına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, kurum müdürleri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve
idari personelleri, öğrencileri ile Adıyaman halkı katıldı. Binlerce kişinin yer aldığı yürüyüşte, öğrenciler 10. Yıl Marşı'nı okudu. Öğrencilerin taşıdığı dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Yürüyüş valilik önünde son bulurken, kutlamalar sebebiyle kısa bir süre trafiğe kapatılan Atatürk ve Gölbaşı caddeleri yürüyüş sonrasında trafiğe açıldı.
Cumhuriyetin 86. yılının vatana ve millete hayırlı olmasını dileyen Vali Ramazan Sodan, fener alayı yürüyüşünü Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında yaptıklarını belirtti.
Cumhuriyeti temsil eden meşalelerle yürüdüklerini değinen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Cumhuriyet Bayramı'nın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Yürüyüş esnasında konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman'da 4. fener alayının yapıldığını hatırlatarak, "Adıyaman Üniversitesi 2006 yılında kurulduğu yıldan bu yana bu yıl 4. Cumhuriyet fener alayını düzenliyor. Üniversiteler doğdukları yerde önce meşrutiyet zemini ararlar. Adıyaman üniversitesi kurulduğu günden itibaren çalışanıyla içine doğduğu yerleşim birimindeki halkıyla el ele, kol kola, gönül gönüle Cumhuriyetin aydınlattığı Türkiye Cumhuriyeti'nde bir model olma
iddiasıyla yoluna devam ediyor. Üniversitemizin buradaki temel amacı Adıyaman halkının üniversitemize göstermiş olduğu yakın ilgiye müteşekkirlerini ifade etmektedir. Adıyaman'ın bütün yöneticileriyle fener alayında Cumhuriyetin temel değerlerini yaşam alanına aktarılması noktasın da kol kola yürüdüklerini görüyoruz. Atatürk'ün işaret ettiği bir Türkiye Cumhuriyeti'ne yol açmasını temenni ediyorum ve herkese nice 86.'cı yıllar diliyorum" dedi.
Öte yandan yürüyüş esnasında bir meşaledeki Türk bayrağı siluetindeki alev görenleri şaşırttı.